Mjesečna arhiva: Studeni 2012

 1. Fra Ante Udovičić gost Verbumova "Susreta s autorom" u studenome

  Fra Ante Udovičić gost Verbumova "Susreta s autorom" u studenome

  U Verbumovoj Knjižari sv. Frane u Splitu 27. studenoga održan je Susret s autorom na kojem je gostovao fra Ante Udovičić, župnik u župi Gospe od zdravlja u Splitu i provincijski vikar Provincije Presvetog Otkupitelja, autor nekoliko zbirki pjesama među kojima "Ispovijedi", "Pitaš me o životu" i "Preobrazba", a iza njega je i nekoliko izložbi slika i maketa zrakoplova.

  Fra Ante Udovičić 1999. godine zaređen je za svećenika u Splitu. 2003. godine postao je tajnikom Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja, a uz službu tajnika vrši sl...

  Pročitaj više
 2. Mons. Marin Barišić na prvom hrvatskom predstavljanju predstavio knjigu pape Benedikta XVI. "Djetinjstvo Isusovo"

  Mons. Marin Barišić na prvom hrvatskom predstavljanju predstavio knjigu pape Benedikta XVI. "Djetinjstvo Isusovo"

  Prvo hrvatsko predstavljanje knjige Josepha Ratzingera – pape Benedikta XVI. "Djetinjstvo Isusovo" upriličeno je na konferenciji za medije u srijedu, 28. studenoga u tv-studiju Tiskovnog ureda u Nadbiskupijskom ordinarijatu u Splitu. Knjigu su predstavili splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić, direktor nakladne kuće Verbum Miro Radalj i glavni urednik Verbuma mr. sc. Petar Balta.

  Knjigom "Djetinjstvo Isusovo"zaokružuje se kapitalno djelo pape Benedikta XVI. poznatije kao &qu...

  Pročitaj više
 3. Chestertonov "Vječni čovjek" 28. studenoga u pola cijene u Verbumu

  Chestertonov "Vječni čovjek" 28. studenoga u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 28. studenoga imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu Gilberta Keitha Chestertona "Vječni čovjek".

  Ovo, po mnogima ponajbolje, djelo čuvenog engleskog pisca, pjesnika, novinara i dramatičara G. K. Chestertona daje pogled na ukupnu ljudsku povijest i postojanje, suprotstavljajući se evolucionističkim i materi...

  Pročitaj više
 4. U Vatikanu predstavljena nova knjiga pape Benedikta XVI. "Djetinjstvo Isusovo" – među devet svjetskih izdanja predstavljeno i hrvatsko izdanje u nakladi Verbuma!

  U Vatikanu predstavljena nova knjiga pape Benedikta XVI. "Djetinjstvo Isusovo" – među devet svjetskih izdanja predstavljeno i hrvatsko izdanje u nakladi Verbuma!

  Nova knjiga pape Benedikta XVI. "Djetinjstvo Isusovo" 20. studenoga predstavljena je javnosti na konferenciji za medije u Vatikanu, a među devet svjetskih jezika na kojima je istodobno objavljena je i hrvatski. Hrvatsko izdanje objavila je nakladna kuća Verbum, a vatikanskom predstavljanju u ime hrvatskog izdavača nazočili su gl. urednik i direktor nakladne kuće Verbum mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, koji su tom prigodom Papi uručili hrvatsko izdanje knjige.

  Riječ je o knjizi kojom papa Benedikt XVI. z...

  Pročitaj više
 5. Knjiga "Konac novoga vijeka" Romana Guardinija 21. studenoga u pola cijene u Verbumu

  Knjiga "Konac novoga vijeka" Romana Guardinija 21. studenoga u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 21. studenoga imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu Romana Guardinija "Konac novoga vijeka".

  Jedan od najznačajnijih kršćanskih filozofa i teologa dvadesetog stoljeća Romano Guardini u djelu "Konac novoga vijeka" među prvima je artikulirao misli o kraju moderne i perspektivama koje se nameću u budućnosti, davši tako lucidnu analizu...

  Pročitaj više
 6. Verbum s preko 350 naslova nastupio na Interliberu

  Verbum s preko 350 naslova nastupio na Interliberu

  Nakladna kuća Verbum i ove će godine predstaviti svoju nakladničku djelatnost na najvećem domaćem sajmu knjiga i učila Interliberu, koji se održava od 13. do 18. studenoga na Zagrebačkom Velesajmu,  a ove godine Verbum je ujedno i jedini nakladnik iz Splita koji će nastupiti na sajmu.

  U ponudi od preko 350 naslova posebnu pozornost privući će pregršt noviteta među kojima i knjiga "Majka Terezija – Osobni portret" Lea Maasburga, koju je u Zagrebu uoči Interlibera, 12. studenoga pr...

  Pročitaj više
 7. Autor knjige "Majka Terezija – Osobni portret" o. Leo Maasburg predstavio knjigu na konferenciji za medije u Zagrebu

  Autor knjige "Majka Terezija – Osobni portret" o. Leo Maasburg predstavio knjigu na konferenciji za medije u Zagrebu

  U Nadbiskupijskom pastoralnom institutu na zagrebačkom Kaptolu u ponedjeljak, 12. studenoga na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Majka Terezija – Osobni portret" Lea Maasburga.Knjigu je, uz glavnog urednika i direktora nakladne kuće Verbum mr. sc. Petra Baltu i Mira Radalja, predstavio sam autor o. Leo Maasburg, dugogodišnji duhovni pratitelj Majke Terezije, čije je izlaganje prevodila mr. sc. Irena Marković.

  Već tradicionalno, uoči međunarodnog sajma knjiga i učila Interli...

  Pročitaj više
 8. Knjiga "Božja revolucija" pape Benedikta XVI. 14. studenoga u pola cijene u Verbumu

  Knjiga "Božja revolucija" pape Benedikta XVI. 14. studenoga u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 14. studenoga imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu pape Benedikta XVI. "Božja revolucija".

  U ovoj knjizi - prvoj potpisanoj papinskim imenom Benedikt XVI. - sabrani su svi govori Svetoga Oca tijekom XX. svjetskog dana mladih održanog u kolovozu 2005. godine u Kölnu. Knjiga je podijeljena u tri dijela. Prvi, najopsežniji dio knjige sadrži obraćanja mladima...

  Pročitaj više
 9. "Filotea 21. stoljeća" na vrhu top ljestvice u listopadu

  "Filotea 21. stoljeća" na vrhu top ljestvice u listopadu

  Verbumova top ljestvica najtraženijih naslova u listopadu donosi deset dobrih preporuka za čitatelje. Na vrhu top ljestvice smjestio se duhovni klasik sv. Franje Saleškoga napisan suvremenim jezikom, "Filotea 21. stoljeća" Michela Tournadea. Slijedi knjiga Lea Maasburga, dugogodišnjeg duhovnog pratitelja "svetice iz Calcutte", "Majka Terezija – Osobni portret". Na trećem je mjestu prva Biblija za krštenike na...

  Pročitaj više
 10. Knjiga "Hod prema Uskrsu" pape Benedikta XVI. 7. studenoga u pola cijene u Verbumu

  Knjiga "Hod prema Uskrsu" pape Benedikta XVI. 7. studenoga u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 7. studenoga imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu pape Benedikta XVI. "Hod prema Uskrsu".

  Kardinal Joseph Ratzinger (papa Benedikt XVI.) u ovoj knjizi, polazeći od liturgijskih tekstova, približava čitatelju otajstva Kristova života – utjelovljenje, skroviti život u Nazaretu, napastovanje u pustinji, javni život, muku i uskrsnuće – te razmatra o...

  Pročitaj više
Stranica