Mjesečna arhiva: Studeni 2012

 1. Fra Ante Udovičić gost Verbumova "Susreta s autorom" u studenome

  Fra Ante Udovičić gost Verbumova "Susreta s autorom" u studenome

  U Verbumovoj Knjižari sv. Frane u Splitu 27. studenoga održan je Susret s autorom na kojem je gostovao fra Ante Udovičić, župnik u župi Gospe od zdravlja u Splitu i provincijski vikar Provincije Presvetog Otkupitelja, autor nekoliko zbirki pjesama među kojima "Ispovijedi", "Pitaš me o životu" i "Preobrazba", a iza njega je i nekoliko izložbi slika i maketa zrakoplova.

  Fra Ante Udovičić 1999. godine zaređen je za svećenika u Splitu. 2003. godine postao je tajnikom Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja, a uz službu tajnika vrši službe urednika Vjesnika Provincije (2003. – 2012.), provincijskoga kroničara (2003. – 2012.) te vicekomisara za Svetu Zemlju (2003. – 2006.)

  Na Susretu s autorom, kojim je moderirala Jelena Hrgović, progovorio je o svom životnom putu, te zbirkama pjesama i crtica, slikarstvu i maketarstvu kojima se bavi, a kojima progovara o životu.

  U javnosti se pojavljuje 2005. godine samostalnom izložbom slika u Zadru pod nazivom "Slike u jednom danu". Na pitanje kako se kao mladi svećenik prepoznao upravo u ovom umjetničkom izričaju ističe da su slike nastajale zahvaljujući duhovnim poticajima. Dotada nije smatrao da je radove potrebno predstavljati javnosti, ali na nagovor prijatelja pristaje na sudjelovanje na izložbi koja je doživjela uspjeh u Zadru, a ovim "Slikama u jednom danu" dodaje pjesme, crtice i promišljanja i objavljuje ih u zbirci istoga naziva.

  Tome je prethodila prva zbirka pjesama "I...

  Pročitaj više
 2. Mons. Marin Barišić na prvom hrvatskom predstavljanju predstavio knjigu pape Benedikta XVI. "Djetinjstvo Isusovo"

  Mons. Marin Barišić na prvom hrvatskom predstavljanju predstavio knjigu pape Benedikta XVI. "Djetinjstvo Isusovo"

  Prvo hrvatsko predstavljanje knjige Josepha Ratzingera – pape Benedikta XVI. "Djetinjstvo Isusovo" upriličeno je na konferenciji za medije u srijedu, 28. studenoga u tv-studiju Tiskovnog ureda u Nadbiskupijskom ordinarijatu u Splitu. Knjigu su predstavili splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić, direktor nakladne kuće Verbum Miro Radalj i glavni urednik Verbuma mr. sc. Petar Balta.

  Knjigom "Djetinjstvo Isusovo"zaokružuje se kapitalno djelo pape Benedikta XVI. poznatije kao &qu...

  Pročitaj više
 3. Chestertonov "Vječni čovjek" 28. studenoga u pola cijene u Verbumu

  Chestertonov "Vječni čovjek" 28. studenoga u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 28. studenoga imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu Gilberta Keitha Chestertona "Vječni čovjek".

  Ovo, po mnogima ponajbolje, djelo čuvenog engleskog pisca, pjesnika, novinara i dramatičara G. K. Chestertona daje pogled na ukupnu ljudsku povijest i postojanje, suprotstavljajući se evolucionističkim i materi...

  Pročitaj više
 4. U Vatikanu predstavljena nova knjiga pape Benedikta XVI. "Djetinjstvo Isusovo" – među devet svjetskih izdanja predstavljeno i hrvatsko izdanje u nakladi Verbuma!

  U Vatikanu predstavljena nova knjiga pape Benedikta XVI. "Djetinjstvo Isusovo" – među devet svjetskih izdanja predstavljeno i hrvatsko izdanje u nakladi Verbuma!

  Nova knjiga pape Benedikta XVI. "Djetinjstvo Isusovo" 20. studenoga predstavljena je javnosti na konferenciji za medije u Vatikanu, a među devet svjetskih jezika na kojima je istodobno objavljena je i hrvatski. Hrvatsko izdanje objavila je nakladna kuća Verbum, a vatikanskom predstavljanju u ime hrvatskog izdavača nazočili su gl. urednik i direktor nakladne kuće Verbum mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, koji su tom prigodom Papi uručili hrvatsko izdanje knjige.

  Riječ je o knjizi kojom papa Benedikt XVI. z...

  Pročitaj više
 5. Knjiga "Konac novoga vijeka" Romana Guardinija 21. studenoga u pola cijene u Verbumu

  Knjiga "Konac novoga vijeka" Romana Guardinija 21. studenoga u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 21. studenoga imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu Romana Guardinija "Konac novoga vijeka".

  Jedan od najznačajnijih kršćanskih filozofa i teologa dvadesetog stoljeća Romano Guardini u djelu "Konac novoga vijeka" među prvima je artikulirao misli o kraju moderne i perspektivama koje se nameću u budućnosti, davši tako lucidnu analizu...

  Pročitaj više
 6. Verbum s preko 350 naslova nastupio na Interliberu

  Verbum s preko 350 naslova nastupio na Interliberu

  Nakladna kuća Verbum i ove će godine predstaviti svoju nakladničku djelatnost na najvećem domaćem sajmu knjiga i učila Interliberu, koji se održava od 13. do 18. studenoga na Zagrebačkom Velesajmu,  a ove godine Verbum je ujedno i jedini nakladnik iz Splita koji će nastupiti na sajmu.

  U ponudi od preko 350 naslova posebnu pozornost privući će pregršt noviteta među kojima i knjiga "Majka Terezija – Osobni portret" Lea Maasburga, koju je u Zagrebu uoči Interlibera, 12. studenoga predstavio sam autor. Riječ je o knjizi dugogodišnjeg duhovnog pratitelja i duhovnika Majke Terezije u kojoj otkriva 50 nepoznatih i nadahnjujućih priča, dosada uglavnom nepoznatih javnosti, a kojima je osobno svjedočio.

  Na Interliberu će biti dostupna i na hrvatski jezik upravo objavljena knjiga, koja je doživjela više svjetskih izdanja, "Cijena obraćenja" Josepha Fadellea u kojoj bivši musliman iznosi istinitu ispovijest o obraćenju na kršćanstvo zbog kojeg je morao žrtvovati sve za Krista. Riječ je o prvijencu u novopokrenutoj biblioteci Svjedočanstva, koji donosi napetu istinitu ispovijest, u kojoj Fadelle progovara kako je izgubio titulu, bogatstvo i obitelj, kako su ga se roditelji odrekli, kako je mučen, ustrijeljen i ostavljen da umre itd. Knjiga je to koja čitatelju ostavlja na razmišljanje koliku je cijenu sam spreman platiti.

  Ovu godinu obilježila su i dva nova hita "Bog – Mala povijest Najvećega" Manfreda Lütza, štivo za ateiste, agnostike i vjernike te "Antikrist" Friedricha Oberkoflera u kojoj autor raskrinkava mit o oproštaju od đavla.

  Verbumov izlog od ove je godine bogatiji i za tri naslova supružnika Evert - "Istinska ljubav", "Istinska ženstvenost" i "Istinska muževnost" koje progovaraju o spolnosti, a koje su namijenjene mladima i svima onima koji traže odgovore o istinskoj ljubavi.

  Ljubitelji romana, uz već prepoznatljive uspješnice romanopisaca Louisa de Wohla i Michaela D. O'Briena objavljene u nakladi Verbuma, ove godine imaju prigodu čitati i prvi roman kardinala Johna Henryja Newmana objavljen na hrvatskom jeziku "Kalista". S police duhovnog štiva čitateljima će biti osobito zanimljiva "Filotea 21. stoljeća", duhovni klasik sv. Franje Saleškoga napisan suvremenim jezikom, ali i "Tri temelja duhovnoga života" Moritza Meschlera, nakon dugo godina iznova dostupna u novom ruhu.

  Verbumova naklada obiluje i dječjima izdanjima – Biblijama za najmanje, slikovnicama i bojankama, igrama pamćenja i aktivnostima, pc igrom, itd.

  Nakladna kuća Verbum, koja na Interliberu nastupa od 2001. godine, za sve knjigoljupce pripremila je popuste na sva svoja izdanja, a s ponudom od preko 350 naslova s područja književnosti, duhovnosti, publicistike, dječjih izdanja, multimedijalnih izdanja zadovoljit će različite ukuse. Na Interliberu Vas očekuju popusti na sva izdanja od 20%, a odabrane naslove možete nabaviti i s popustima od čak 50%.

  Od 13. do 18. studenoga potražite nas na Interliberu u paviljonu br. 5! ...

  Pročitaj više
 7. Autor knjige "Majka Terezija – Osobni portret" o. Leo Maasburg predstavio knjigu na konferenciji za medije u Zagrebu

  Autor knjige "Majka Terezija – Osobni portret" o. Leo Maasburg predstavio knjigu na konferenciji za medije u Zagrebu

  U Nadbiskupijskom pastoralnom institutu na zagrebačkom Kaptolu u ponedjeljak, 12. studenoga na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Majka Terezija – Osobni portret" Lea Maasburga.Knjigu je, uz glavnog urednika i direktora nakladne kuće Verbum mr. sc. Petra Baltu i Mira Radalja, predstavio sam autor o. Leo Maasburg, dugogodišnji duhovni pratitelj Majke Terezije, čije je izlaganje prevodila mr. sc. Irena Marković.

  Već tradicionalno, uoči međunarodnog sajma knjiga i učila Interliber, nakladna kuća Verbum predstavlja novitete, rekao je direktor Miro Radalj, a ove godine osobita je čast predstaviti knjigu o iznimnoj redovnici Katoličke Crkve i neumornom humanitarcu, što je uveličao i sam autor, o. Leo Maasburg, koji je predstavljanju na zagrebačkoj konferenciji za medije prisustvovao. 

  O. Leo Maasburg 1982. godine zaređen je za svećenika u Grazu u Austriji, a kao mladi svećenik već 1988. godine postaje duhovni pratitelj Majke Terezije. Pratio ju je na brojnim putovanjima, a bio je i prvi "službeni"katolički svećenik u tadašnjem Sovjetskom Savezu, nakon što je Majka Terezija otvorila prve kuće u Moskvi i u Armeniji.

  Dugogodišnja suradnja obilovala je mnoštvom plodova na polju pomoći najsiromašnijima među siromasima, ali i ovim duhovnim biserom koji je drukčiji od svih dosadašnjih knjiga o Majci Tereziji, od kojih je neke izdao i Verbum, kako je istaknuto prigodom ovog hrvatskog predstavljanja. "Ova knjiga osobu Majke Terezije približava na vrlo životan način. O svakom čovjeku ponajbolje svjedoči svakodnevni život, svakodnevne male neznatne situacije u kojima on pokazuje ili svoju veličinu ili svoju slabost. Upravo ova knjiga na taj način progovara o Majci Tereziji", istaknuo je Verbumov gl. urednik mr. sc. Petar Balta.

  O. Leo Maasburg bio je duhovni pratitelj, prevoditelj i ispovjednik Majke Terezije, a od 2005. godine je nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela Austrije. Predstavljajući knjigu u kojoj donosi pedeset zanimljivih i poticajnih anegdota kojima je svjedočio tijekom dugogodišnje suradnje, istaknuo je kako je Majka Terezija uistinu bila tako autentična zbog svega što je činila, te su je ljudi puštali da im ona na neki određeni način pokazuje pra...

  Pročitaj više
 8. Knjiga "Božja revolucija" pape Benedikta XVI. 14. studenoga u pola cijene u Verbumu

  Knjiga "Božja revolucija" pape Benedikta XVI. 14. studenoga u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 14. studenoga imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu pape Benedikta XVI. "Božja revolucija".

  U ovoj knjizi - prvoj potpisanoj papinskim imenom Benedikt XVI. - sabrani su svi govori Svetoga Oca tijekom XX. svjetskog dana mladih održanog u kolovozu 2005. godine u Kölnu. Knjiga je podijeljena u tri dijela. Prvi, najopsežniji dio knjige sadrži obraćanja mladima...

  Pročitaj više
 9. "Filotea 21. stoljeća" na vrhu top ljestvice u listopadu

  "Filotea 21. stoljeća" na vrhu top ljestvice u listopadu

  Verbumova top ljestvica najtraženijih naslova u listopadu donosi deset dobrih preporuka za čitatelje. Na vrhu top ljestvice smjestio se duhovni klasik sv. Franje Saleškoga napisan suvremenim jezikom, "Filotea 21. stoljeća" Michela Tournadea. Slijedi knjiga Lea Maasburga, dugogodišnjeg duhovnog pratitelja "svetice iz Calcutte", "Majka Terezija – Osobni portret". Na trećem je mjestu prva Biblija za krštenike na...

  Pročitaj više
 10. Knjiga "Hod prema Uskrsu" pape Benedikta XVI. 7. studenoga u pola cijene u Verbumu

  Knjiga "Hod prema Uskrsu" pape Benedikta XVI. 7. studenoga u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 7. studenoga imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu pape Benedikta XVI. "Hod prema Uskrsu".

  Kardinal Joseph Ratzinger (papa Benedikt XVI.) u ovoj knjizi, polazeći od liturgijskih tekstova, približava čitatelju otajstva Kristova života – utjelovljenje, skroviti život u Nazaretu, napastovanje u pustinji, javni život, muku i uskrsnuće – te razmatra o poslanju Crkve u svjetlu Uskrsa. Ova uskrsna kontemplacija otajstva Krista i njegove Crkve je u odnosu s konkretnim životnim prilikama svakoga čovjeka te pomaže radosnom rastu u vjeri i dubljem shvaćanju njezina nauka. Posebna zanimljivost ovih razmatranja jest to što su nastala na osnovu teksta duhovnih vježba što ih je kardinal Ratzinger svojedobno održao papi Ivanu Pavlu II. i članovima Rimske kurije.

  Ova vrijedna knjiga, čija je redovna cijena 85 kuna, akcijom je dostupna za 42,50 kune, a po pogodnostima akcije možete je potražiti samo u srijedu 7. studenoga u knjižarama Verbum u Splitu, Zagreb...

  Pročitaj više
Stranica