Mjesečna arhiva: Travanj 2012

 1. "Sunce" Ivana Aralice 2. svibnja u pola cijene u Verbumu

  "Sunce" Ivana Aralice 2. svibnja u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 2. svibnja imate mogućnost ostvariti popust od 50% na roman Ivana Aralice "Sunce".

  Ovaj roman, po sudu mnogih najvećeg hrvatskog romanopisca, još jednom pokazuje Aralicu kao pripovjedača s nevjerojatnim smislom za stil i najsitnije detalje iz kojih filigranskom umješnošću stvara vrhunska književna djela. Okosnicu romana čini sjećanje samog autora n...

  Pročitaj više
 2. Drugi dio trilogije "Kristina,Lavransova kći" 25. travnja u pola cijene u Verbumu

  Drugi dio trilogije "Kristina,Lavransova kći" 25. travnja u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 25. travnja imate mogućnost ostvariti popust od 50% na drugi dio trilogije "Kristina, Lavransova kći", poznate norveške književnice Sigrid Undset.

  Ovo remek djelo velika je srednjovjekovna saga u tri sveska za koje je autorica dobila i Nobelovu nagradu za književnost. Oslikavši vrsnim književnim umijećem svu psihološku dubinu...

  Pročitaj više
 3. Noć knjige obilježena u knjižarama Verbum u Zagrebu i Splitu

  Noć knjige obilježena u knjižarama Verbum u Zagrebu i Splitu

  Po prvi put 23. travnja u Hrvatskoj je obilježena Noć knjige koja se odvijala u pedesetak gradova u Hrvatskoj od 18 sati do 1 sat iza ponoći, a s ciljem promicanja knjige, kulture čitanja, autora i izdavaštva.

  Manifestaciji se priključila i nakladna kuća Verbum koja je otvorila vrata knjižara u Zagrebu i Splitu, a Noć knjige u Verbumu obilježio je prigodni program, popusti i akcije te niz posjetitelja koji su se odazvali manifestaciji.

  U Verbumovoj knjižari u Teslinoj u Zagrebu u Noći knjige upriličen je Kutak za djecu – prigodna igraonica i susret s dj...

  Pročitaj više
 4. Noć knjige u Verbumu

  Noć knjige u Verbumu

  U Hrvatskoj se u ponedjeljak, 23. travnja, od 18 do 1 sat iza ponoći po prvi put održava manifestacija Noć knjige s ciljem promicanja knjige, kulture čitanja, autora i izdavaštva. Time će biti obilježen Svjetski dan knjige i autorskih prava, kao i Dan hrvatske knjige koji se slavi 22. travnja u spomen na Marka Marulića koji je toga datuma 1501. godine dovršio "Juditu". U tu svrhu knjižare i knjižnice diljem Hrvatske, kao i drugi uobičajeni prostori za promoviranje knjiga i autora, postaju mjesto odvijanja raznovrsnog i širokoj publici zanimljivog programa.

  Nakladna kuća Verbum uključila se u program manifestacije Noć knjige otvarajući vrata svojih knjižara u Zagrebu i Splitu do 1 sat iza ponoći uz prigodni program, popuste i akcije.

  U Verbumovoj knjižari u Teslinoj u Zagrebu u Noći knjige od 18 do 19,30 sati bit će otvoren Kutak za djecu – prigodna igraonica i susret s dječjom spisateljicom Sonjom Tomić gdje će se najmlađi čitatelji moći upoznati s nekim dječjim izdanjima, slikovnicama, slagalicama, bojankama te drugim interaktivnim izdanjima, a i sami će se moći okušati u slaganju poučnih slagalica, magnetskih figurica, kocki s prizorima, bojanju kredama itd. U isto vrijeme najmlađima će se predstaviti i dječja spisateljica ...

  Pročitaj više
 5. Na konferenciji za medije predstavljena Papina knjiga "Dođi,Duše Presveti"

  Na konferenciji za medije predstavljena Papina knjiga "Dođi,Duše Presveti"

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 19. travnja na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Dođi, Duše Presveti" Josepha Ratzingera – pape Benedikta XVI. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.   

  U današnjoj je teologiji, kao i u religioznoj praksi, vrlo aktualno pitanje o Duhu Svetomu. Joseph Ratzinger u svojim duhovskim propovijedima iznosi raznolikost misli i ideja o ovoj uzbudljivoj temi: što Sveto pismo i tradicija konkretno govore o Duhu Svetomu? U čemu leži značenje Duha Svetoga za svakidašnjicu i za stvarni kršćanski život?

  Idući puno dalje od teološke teorije, Papa pokušava osvijetliti pojedine putove Duha Svetoga i povezati ih s konkretnim kršćanskim životom te tako razotkriti barem jedan dio svega onoga otajstvenog o Duhu Svetomu.

  Knjiga "Dođi, Duše Presveti" trideset i treća je knjiga Josepha Ratzingera – pape Benedikta XVI. objavljena u nakladi Verbuma čime misao jednog od naj...

  Pročitaj više
 6. Knjiga "Vjerovati – Živjeti" Ivana Fučeka 18. travnja u pola cijene u Verbumu

  Knjiga "Vjerovati – Živjeti" Ivana Fučeka 18. travnja u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 18. travnja imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Vjerovati – Živjeti" Ivana Fučeka.

  Niz knjiga pod zajedničkim nazivom Moralno-duhovni život predstavlja najbolje od onoga što je autor prof. dr. Ivan Fuček tijekom četrdeset godina studirao, naučavao i pisao te je stoga ovo svojevrsna kruna njegova stvaralačkog rada, njegov nesebičan...

  Pročitaj više
 7. "Youcat Molitvenik" i "Youcat Katekizam" – dva hita za mlade na vrhu Verbumove top ljestvice

  "Youcat Molitvenik" i "Youcat Katekizam" – dva hita za mlade na vrhu Verbumove top ljestvice

  Na top ljestvici najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u prvoj polovini travnja nalazi se deset naslova, a na samom vrhu dva su hita za mlade "Youcat – Molitvenik za mlade" i "Youcat – Katekizam za mlade".  Na trećem je mjestu hit knjiga psihoterapeuta i teologa Manfreda Lütza "Bog – Mala povijest Najvećega". Zahvaljujući jednostavnom jeziku i slikovitu govoru ova knjiga njemačkog autora više bestselera Manfreda Lütza promišlja neka aktualna pitanja o ateizmu i vjeri koja će biti od koristi ateistima, agnosticima i vjernicima. Na četvrtom mjestu nalazi se knjiga Renza Allegrija "Padre Pio", a na petom "Dječja Biblija" koja donosi neprolazne biblijske priče. Na šestom je mjestu knjiga Paula O'Sullivana "Sve o anđelima", a na sedmom "Pohvala dokolici" u kojoj Josef Pieper govori kako se osloboditi kulta rada i pronaći istinski smisao života. Novo izdanje knjige Moritza Mens...

  Pročitaj više
 8. Knjiga "Istinoljubivost - Mediji" Ivana Fučeka 11. travnja u pola cijene u Verbumu

  Knjiga "Istinoljubivost - Mediji" Ivana Fučeka 11. travnja u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 11. travnja imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Istinoljubivost - Mediji" Ivana Fučeka.

  Niz knjiga pod zajedničkim nazivom Moralno-duhovni život predstavlja najbolje od onoga što je autor prof. dr. Ivan Fuček tijekom četrdeset godina studirao, naučavao i pisao te je stoga ovo svojevrsna kruna njegova stvaralačkog rada, njegov nesebičan i iznimno vrijedan dar hrvatskoj teološkoj znanosti i vjerskoj kulturi. U ovomu devetom svesku riječ je o istinoljubivosti na koju je, kao i na iskrenost, u govoru, ponašanju i djelovanju pozvana svaka osoba, te o medijima društvenoga priopćavanja koji su prvi Areopag modernoga vremena.

  Ova vrijedna knjiga, čija je redovna cijena 150 kuna, ovom je akcijom dostupna za 75 kuna, a po pogodnostima akcije možete je potražiti samo u srijedu 11. travnja u knjižarama Verbum u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Dubrovniku, Varaždinu, Slavonskom Brodu, Osijeku, Požegi i Vinkovcima i na web knjižari Verbum.hr! 

  O knjizi mož...

  Pročitaj više
 9. U Splitu svečano zatvoreni 8. "Dani kršćanske kulture"

  U Splitu svečano zatvoreni 8. "Dani kršćanske kulture"

  U Splitu su 3. travnja u dvorani Ivana Pavla II. u Nadbiskupijskom ordinarijatu svečano zatvoreni 8. "Dani kršćanske kulture". Manifestacija koja je započela 24. travnja u proteklih jedanaest dana bogatim kulturno-duhovnim programom obilježila je život gradova u kojima se odvijala – Splita, Zadra, Dubrovnika i Šibenika. 

  Svečanom zatvaranju nazočio je splitsko-makarski nadbiskup mons. dr. Marin Barišić koji je iskazao zadovoljstvo zbog održavanja manifestacije u ovom vremenu osobite duhovne priprave te je istaknuo kako su "Dani kršćanske kulture" bili svojevrsna duhovna obnova za sve koji su ih pohodili. Tom je prigodom mons. Barišić čestitao ovogodišnjem laureatu akademiku Bratuliću, dobitniku nagrade za izniman doprinos kršćanskoj kulturi "Andrija Buvina" koja se dodjeljuje u sklopu manifestacije.

  Akademski kipar Kuzma Kovačić, član Savjetodavnog vijeća manifestacije i autor plakete, laureatu akademiku Josipu Bratuliću je uručio nagradu. Primajući nagradu akademik Bratulić je rekao kako mu je iznimno drago što mu je dodijeljena nagrada jer je to potvrda onome što je radio proučavajući kršćansku kulturu i kako se nada da će opravdati to povjerenje i u godinama koje mu predstoje. Osvrćući se na riječi bl. Ivana Pavala II. "Ne bojte se!" istaknuo je kako se ne smijemo bojati izgrađivati kulturu prožetu kršćanskim temeljima.

  U obrazloženju nagrade koje je nazočnima u ime Savjetodavnog vijeća manifestacije izložio mr. sc. Petar Balta istaknuto je kako cjelokupni znanstveni rad i postignuća, akademika Bratulića, tematski i sadržajno uzeti, sami po sebi su više nego snažno obrazloženje dodjeljivanja nagrade "Andrija Buvina" za doprinos kršćanskoj kulturi. Akademik Bratulić obogatio je kršćansku kulturu u Hrvata neumornim radom na polju obrazovanja i kulture. "Nadamo se da će ova nagrada biti njemu poticaj za nastavak njegova poslanja, a svima drugima kojima je Gospodin udijelio razne ta...

  Pročitaj više
 10. Knjiga "Život - Smrt" Ivana Fučeka 4. travnja u pola cijene u Verbumu

  Knjiga "Život - Smrt" Ivana Fučeka 4. travnja u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 4. travnja imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Život - Smrt" Ivana Fučeka.

  Niz knjiga pod zajedničkim nazivom Moralno-duhovni život predstavlja najbolje od onoga što je autor prof. dr. Ivan Fuček tijekom četrdeset godina studirao, naučavao i pisao te je stoga ovo svojevrsna kruna njegova stvaralačkog rada, njegov nesebičan i iznimno vrijedan dar hrvatskoj teološkoj znanosti i vjerskoj kulturi. U ovomu sedmom svesku riječ je o životu koji je svet i nepovrjediv i koji u čovjeka, suobličena Kristu, poprima sasvim novo dostojanstvo te o smrti čiji se pravi smisao objavljuje u otajstvu Kristove smrti i uskrsnuća, u kojemu je naša jedina nada.

  Ova vrijedna knjiga, čija je redovna cijena 150 kuna, ovom je akcijom dostupna za 75 kuna, a po pogodnostima akcije možete je potražiti samo u srijedu 4. travnja u knjižarama Verbum u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Dubrovniku, Varaždinu, Slavonskom Brodu, Osijeku, Požegi i Vinkovcima i na web knjižari Verbum.hr!&nbs...

  Pročitaj više