Noć knjige u Verbumu

U Hrvatskoj se u ponedjeljak, 23. travnja, od 18 do 1 sat iza ponoći po prvi put održava manifestacija Noć knjige s ciljem promicanja knjige, kulture čitanja, autora i izdavaštva. Time će biti obilježen Svjetski dan knjige i autorskih prava, kao i Dan hrvatske knjige koji se slavi 22. travnja u spomen na Marka Marulića koji je toga datuma 1501. godine dovršio "Juditu". U tu svrhu knjižare i knjižnice diljem Hrvatske, kao i drugi uobičajeni prostori za promoviranje knjiga i autora, postaju mjesto odvijanja raznovrsnog i širokoj publici zanimljivog programa.

Nakladna kuća Verbum uključila se u program manifestacije Noć knjige otvarajući vrata svojih knjižara u Zagrebu i Splitu do 1 sat iza ponoći uz prigodni program, popuste i akcije.

U Verbumovoj knjižari u Teslinoj u Zagrebu u Noći knjige od 18 do 19,30 sati bit će otvoren Kutak za djecu – prigodna igraonica i susret s dječjom spisateljicom Sonjom Tomić gdje će se najmlađi čitatelji moći upoznati s nekim dječjim izdanjima, slikovnicama, slagalicama, bojankama te drugim interaktivnim izdanjima, a i sami će se moći okušati u slaganju poučnih slagalica, magnetskih figurica, kocki s prizorima, bojanju kredama itd. U isto vrijeme najmlađima će se predstaviti i dječja spisateljica Sonja Tomić, jedna od autorica "Katoličke enciklopedije za djecu" u izdanju Verbuma, ali i niza knjiga za djecu koje će tom prigodom predstaviti djeci. Za vrijeme odvijanja programa Kutak za djecu u pola cijene bit će dostupna knjiga "Katolička enciklopedija za djecu" kao i set slagalica "Biblijske priče".

Knjižara Verbum na zagrebačkom Kaptolu u Noći knjige svim posjetiteljima će omogućiti Susret s Nevenkom Nekić od 20,30 do 21,30 sati. Književnica Nevenka Nekić, autorica preko trideset naslova, autorica je i uspješnice "Kardinalovo srce" o Alojziju Stepincu te prvog romana čija je radnja smještena u Središte svijeta – Ludbreg "Demon i Sveta Krv". Potpisivanje ovih dviju knjiga bit će moguće u Verbumovoj knjižari na Kaptolu za vrijeme trajanja programa. Knjige "Kardinalovo srce" i "Demon i Sveta Krv" za vrijeme susreta s autoricom bit će dostupne u pola cijene.

U Verbumovoj knjižari u Splitu u 20,30 sati u sklopu manifestacije Noć knjige održat će se Susret s autorom, a gost će biti Frane Peruzović koji će tom prigodom u razgovoru s moderatoricom Jelenom Hrgović progovoriti o svom životnom putu, kulturnom angažmanu i knjigama koje privlače pozornost stručne javnosti i publike.   

Iste večeri od 22 do 24 sata u Verbumovoj splitskoj knjižari bit će i Druženje s urednikom. Glavni urednik nakladne kuće Verbum mr. sc. Petar Balta u splitskoj knjižari odgovarat će na pitanja svih koji žele saznati koji je put knjige od rukopisa do polica u knjižarama. Također, na Druženju s urednikom bit će moguće razgovarati o uređivačkoj politici, produkciji više od 350 naslova koliko je Verbum objavio u proteklih dvadeset godina vlastitog nakladničkog programa, novim izdanjima koja su u pripremi, a bit će moguće i sugerirati neka nova izdanja koja bi čitatelji voljeli vidjeti na policama knjižara u skoroj budućnosti. 

U sklopu Noći knjige od 18 do 1 sat iza ponoći trajat će akcija Uzmi 3, plati 2 koja vrijedi za sve knjige u izdanju Verbuma, više od 350 naslova s područja: religija i duhovnost, čovjek i društvo, obitelj i roditeljstvo, djeca i mladi, književnost, publicistika itd., a pogodnosti akcije mogu ostvariti svi posjetitelji Verbumovih knjižara u Zagrebu i Splitu u Noći knjige.

 

***

ZAGREB

Kutak za djecu – prigodna igraonica i susret s dječjom spisateljicom Sonjom Tomić
Mjesto održavanja
: Knjižara Verbum, Teslina 11, Zagreb
Vrijeme održavanja (23.04.): od 18 do 19,30 sati

Susret s Nevenkom Nekić
Mjesto održavanja
: Knjižara Verbum, Kaptol 29, Zagreb
Vrijeme održavanja (23.04.): od 20,30 do 21,30 sati

 

SPLIT

Susret s autorom – Frane Peruzović
Mjesto održavanja
: Knjižara Verbum, Trumbićeva obala 1, Split
Vrijeme održavanja (23.04.): od 20,30 do 21,15 sati

Druženje s urednikom – Petar Balta
Mjesto održavanja
: Knjižara Verbum, Trumbićeva obala 1, Split
Vrijeme održavanja (23.04.): od 22 do 24 sata