Noć knjige obilježena u knjižarama Verbum u Zagrebu i Splitu

Po prvi put 23. travnja u Hrvatskoj je obilježena Noć knjige koja se odvijala u pedesetak gradova u Hrvatskoj od 18 sati do 1 sat iza ponoći, a s ciljem promicanja knjige, kulture čitanja, autora i izdavaštva.

Manifestaciji se priključila i nakladna kuća Verbum koja je otvorila vrata knjižara u Zagrebu i Splitu, a Noć knjige u Verbumu obilježio je prigodni program, popusti i akcije te niz posjetitelja koji su se odazvali manifestaciji.

U Verbumovoj knjižari u Teslinoj u Zagrebu u Noći knjige upriličen je Kutak za djecu – prigodna igraonica i susret s dječjom spisateljicom Sonjom Tomić. Književnica Sonja Tomić, osim po svom spisateljskom radu, poznata je publici zahvaljujući dugogodišnjem angažmanu na Hrvatskom katoličkom radiju, ali i prisutnosti na polju kulture, što je također bio povod razgovoru i druženju s posjetiteljima u Teslinoj. Knjižara Verbum na zagrebačkom Kaptolu ugostila je književnicu Nevenku Nekić koja se zadržala u cjelovečernjem druženju s posjetiteljima, a tom je prigodom potpisivala knjige "Kardinalovo srce" te "Demon i Sveta Krv". U Verbumovoj knjižari u Splitu u sklopu manifestacije Noć knjige održan je Susret s autorom Franom Peruzovićem koji je u razgovoru s moderatoricom Jelenom Hrgović govorio o životnom putu, počecima pisanja te objavljenim knjigama koje čine krunu njegova dosadašnjeg rada i istraživanja. U splitskoj Verbumovoj knjižari iste večeri održan je i program Druženje s urednikom na kojem su posjetitelji imali priliku razgovarati s glavnim urednikom nakladne kuće Verbum mr. sc. Petrom Baltom.

Manifestacija Noć knjige organizirana je s ciljem promicanja knjige, a da je knjiga bila u središtu pozornosti govori i velik broj posjetitelja Verbumovih knjižara u Zagrebu i Splitu koji su Noć knjige iskoristili da u ponudi od preko 5000 naslova u Verbumovim knjižarama potraže neki za sebe.