Mjesečna arhiva: Studeni 2013

 1. Na konferenciji za medije predstavljen bonton za djecu "Lucija i Marko posvuda"

  Na konferenciji za medije predstavljen bonton za djecu "Lucija i Marko posvuda"

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 28. studenoga na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Lucija i Marko posvuda. Bonton za djecu", a knjigu su  predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.  

  U izdanju nakladne kuće Verbum objavljeno je hrvatsko izdanje knjige "Lucija i Marko posvuda" autorice teksta Mateje Gomboc i ilustratorice Ane Zavadlav. Knjiga je to koja na zanimljiv i dinamičan način djeci približava osnove bontona.

  "Lucija i Marko posvuda" lijepo je ilustriran bonton za djecu koji kroz igru i zabavu uči najmlađe lijepu ponašanju i koji će djeca, roditelji i odgojitelji uvijek iznova rado uzimati u ruke.

  Lucija i Marko su rođaci koji zajedno prolaze kroz različite situacije i mjesta te djecu na živahan način uče kako se pristojno i lijepo ponašati u školi, u kazalištu, u muzeju, u knjižnici, u kinu, u crkvi, u bolnici, u restoranu, na koncertu, na rođendanu, na pogrebu, u zoološkome vrtu itd. 

  Knjiga je koncipirana na način da donosi zgode iz života dvoje djece, glavnih protagonista knjige, kao i zbivanja na temelju kojih se ukazuje na važnost poštivanja određenih pravila ponašanja. Osim toga, knjiga ukazuje na pripreme koje je potrebno izvršiti prije odlaska na određena mjesta, jer na kraju svake tematske priče o posjetu određenom mjestu poput kazališta ili kina, ili prisustvovanja na određenim događajima poput pogreba, donosi i jasan i slikovit prikaz na kojem je istaknuto što je potrebno uraditi i kako se ponašati prije odlaska na određeno mjesto i po dolasku na mjesto. Dogodovštine koje prolazi dvoje djece, Lucija i Marko, bliske su predškolcima i djeci osnovnoškolskog uzrasta, jer ih i sami prolaze, pa će im na taj način biti prihvatljivije i pouke koje ova ilustrirana knjiga donosi.

  U vremenu u kojem kao da izostaje strukturirana i formalizirana poduka u bontonu, ova će knjiga biti vrijedno i korisno pomagalo ne samo djeci, nego i svima koji s djecom rade. Ona je i svojevrsno osvježenje u ponudi naslova ovoga tipa jer iznova naglašava važnost bontona.

  O knjizi možete čitati i ovdje, a možete je i prelistati...

  Pročitaj više
 2. Fra Miroslav Modrić gostovao na "Susretu s autorom" u studenome u Splitu

  Fra Miroslav Modrić gostovao na "Susretu s autorom" u studenome u Splitu

  Na Verbumovu Susretu s autorom 26. studenoga gostovao je fra Miroslav Modrić autor više izdanja s tematikom Svete Zemlje, među ostalim i njegove posljednje, upravo objavljene knjige "Sveta Zemlja – Isusova domovina". Riječ je o studijskom vodiču za hodočasnike, koji riječju i slikom odvodi k izvorima kršćanstva na gotovo tisuću stranica, a to nije prva knjiga te tematike. Knjiga "Sveta Zemlja – Isusova domovina" nadopunjeno izdanje već ranije objavljene knjige istoga naziva, a nastala je iz potrebe za proširenim izdanjem, koje prati i bogat kritički aparat.  

  Na pitanje kako se odlučio na pisanje o Svetoj Zemlji, fra Miroslav Modrić ističe kako razlog leži i u tome što je već početkom osamdesetih poslan na službu u franjevačku Kustodiju Svete Zemlje, gdje je proveo dvije godine i gdje je uočio nedostatak literature na hrvatskom jeziku. Upoznavanje s neisrcpnom povijesnom i kulturnom riznicom Svete Zemlje iz blizine omogućilo mu je i to što je bio povjerenik za Svetu Zemlju Provincije Presvetog Otkupitelja – Split od 2003. do 2012. godine. Osim toga, dugi niz godina u Svetu Zemlju vodi hodočašća. Na pitanje kako ljudi doživljava...

  Pročitaj više
 3. Roman "Ivan Aldenurijski" 27. studenoga u pola cijene u Verbumu

  Roman "Ivan Aldenurijski" 27. studenoga u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 27. studenoga imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu Juana Pereza-Foncee "Ivan Aldenurijski".

  Ovaj uzbudljivi fantastični roman mlade španjolske književne nade Juana Pereza-Foncee već je osvojio tisuće čitatelja svih uzrasta te je preveden na više svjetskih jezika. Svojom književnom kvalitetom i porukom o vrijednostima koje trebaju zauzeti mjesto u svačijem životu – važnosti prijateljst...

  Pročitaj više
 4. Na konferenciji za medije predstavljena knjiga "Istinsko vodstvo" Alexandrea Havarda

  Na konferenciji za medije predstavljena knjiga "Istinsko vodstvo" Alexandrea Havarda

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 21. studenoga na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Istinsko vodstvo. Put osobne izvrsnosti" Alexandrea  Havarda. Knjigu su  predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.  

  Vodstvo nije pridržano samo rukovoditeljima korporacija i ustanova, nego je to način življenja koji može živjeti svatko bez obzira na profesiju i životni poziv. U vodstvu nije riječ o statusu ili položaju ili o biva...

  Pročitaj više
 5. Knjiga "Crkva,Izrael i svjetske religije" 20. studenoga u pola cijene u Verbumu

  Knjiga "Crkva,Izrael i svjetske religije" 20. studenoga u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 20. studenoga imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Crkva, Izrael i svjetske religije" Josepha Ratzingera (pape Benedikta XVI.).

  U suvremenome globaliziranom svijetu međureligijski dijalog nameće se kao potreba i nužnost. No počesto se postavljaju pitanja: koji su rizici i očekivanja toga dijaloga te kako naći putove susreta bez pojednostavljivanja, sinkretizma...

  Pročitaj više
 6. "Gospodar svijeta" 13. studenoga u pola cijene u Verbumu

  "Gospodar svijeta" 13. studenoga u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 13. studenoga imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu Roberta Hugha Bensona "Gospodar svijeta".

  Pišući roman "Gospodar svijeta" prije gotovo stotinu godina i smjestivši ga na početak 21. stoljeća Benson je sa zapanjujućom točnošću predvidio procese koji će se odvijati u našem dobu poput ukidanja monarhija, ujedinjenja Europe, globalizacije, uspostave novoga svjetskog poretka, ozakonjenja eutanazije, instituci...

  Pročitaj više
 7. Verbum s 400 naslova nastupa na Interliberu

  Verbum s 400 naslova nastupa na Interliberu

  Nakladna kuća Verbum i ove će godine predstaviti svoju nakladničku djelatnost na najvećem domaćem sajmu knjige Interliberu koji se održava od 12. do 17. studenoga na Zagrebačkom Velesajmu.

  U Verbumovoj ponudi od gotovo 400 naslova ove godine posebnu pozornost privući će pregršt noviteta među kojima razgovor Sergia Rubina i Francesce Ambrogetti s Jorgeom Bergogliom objavljen u knjizi "Papa Franjo o životu i vjeri", zahvaljujući kojem je moguće upoznati papu Franju izbliza.

  U novopokrenutoj Verbumovoj biblioteci Svjedočanstva, nakon objave potresne i dojmljive knjige Josepha Fadellea "Cijena obraćenja", upravo je objavljena knjiga "Ispovijest londonskoga gangstera" koja donosi životnu priču Johna Pridmorea, negdašnjeg pripadnika londonskog podzemlja, u čijem se životu dogodio veliki obrat, a koja osvaja napetošću i iznimnom dramatičnošću.

  Među vrijednim izdanjima izdvaja se i knjiga Alexandrea Havarda "Istinsko vodstvo" u kojoj autor Alexandre Havard, ukazuje na bit vodstva kao i temelje na kojima se gradi osobna izvrsnost i izrasta istinski vođa. Polazeći od primjera nekih od najvećih suvremenih političara, intelektualaca i duhovnih vođa, pokazuje kako "biti vođa" manje znači upravljati državom, izdići se na sam vrh neke profesije ili zapovijedati vojskom u bitki, nego je to put izgradnje karaktera, stjecanjem naravnih i nadnaravnih vrlina.

  Ljubitelje romana zacijelo će oduševiti jedan od najboljih romana Michaela D. O'Briena, čitateljima poznata po uspješnicama "Posljednja vremena", "Otok svijeta" i "Pomrčina sunca",  "Očeva pripovijest" u kojem na tisuću stranica progovara o vječnom sukobu između dobra i zla, kroz suvremeno prepričane prispodobe o dobrome pastiru i izgubljenomu sinu spojene u izvanredno djelo.

  Verbumova biblioteka Uskličnik, pokrenuta 2011. godine s ciljem približavanja hit izdanja čitateljima u džepnom uvezu, uz ranije objavljenih 9 naslova, za ovu prigodu u ruhu džepnog uveza donosi 12 naslova među kojima i "Svetog Augustina" Giovannija Papinija, "Tiho svjetlo" Louisa de Wohla, "Razgovor o vjeri" Josepha Ratzingera i Vittorija Messorija itd.  

  Među izdanjima za mlade posebno se izdvaja dvostruka knjiga "Teologija tijela za nju/njega" koja pomaže u otkrivanju ljepote i otajstva ženstvenosti te snage i poslanja muževnosti.

  Izdanja za djecu uvijek su bila važan dio Verbumova nakladničkog programa, a među novitetima izdvajaju se nove ilustrirane knjige "Otkrivamo vrline" Paole Bertolini Grudina i Karela Gržana koja omogućuje upoznavanje s temeljnim ljudskim vrlinama te svojevrstan bonton za djecu "Lucija i Marko posvuda" koja uči pristojnom i lijepo ponašanju na različitim mjestima i u različitim prigodama, u školi, u crkvi, u knjižnici, na rođendanu, na pogrebu, u zoološkome vrtu itd.

  Nakladna kuća Verbum na Interliberu nastupa od 2001. godine, a za sve ljubitelje dobre knjige pripremila je prigodne popuste na sva svoja izdanja, a s ponudom od gotovo 400 naslova s područja književnosti, duhovnosti, publicistike, dječjih izdanja, multimedijalnih izdanja zadovoljit će različite ukuse.  ...

  Pročitaj više
 8. Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u listopadu

  Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u listopadu

  Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u listopadu donosi deset zanimljivih naslova i dobrih preporuka za čitatelje. Na vrhu top ljestvice smjestila se knjiga "Papa Franjo o životu i vjeri", razgovor Sergia Rubina i Francesce Ambrogetti s Jorgeom Bergogliom, zahvaljujući kojem je moguće upozna papu Franju izbliza – njegov život, njegove težnje i njegova promišljanja o najvažnijim duhovnim i općeljudskim temama. Slijede je knjiga...

  Pročitaj više
 9. Predstavljena nova knjiga u biblioteci Svjedočanstva – "Ispovijest londonskoga gangstera"

  Predstavljena nova knjiga u biblioteci Svjedočanstva – "Ispovijest londonskoga gangstera"

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 7. studenoga na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Ispovijest londonskoga gangstera. Od podzemlja do obraćenja" Johna Pridmorea i Grega Wattsa. Knjigu su  predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

  Nova knjiga u Verbumovoj biblioteci Svjedočanstava ponovo pred čitatelje stavlja ispovijest koja osvaja napetošću i iznimnom dramatičnošću. Ova nadahnjujuća priča govori o nevjerojatnom životnom putovanju čovjeka koji je shvatio da u njegovu životu nedostaje nešto veliko.

  John Pridmore odrastao je u londonskom East Endu. Već s 11 godina počeo je krasti, što ga je vodilo u provale i razbojništva. Zbog kriminala je završio u zatvoru za maloljetnike. Radio je kao izbacivač u noćnim klubovima u West Endu što ga je povezalo s najopakijim bandama i uvelo ga u mračan svijet trgovine drogom, reketarenja i nasilničkog kriminala. U jednom od obračuna je toliko pretukao čovjeka, da je bježeći s mjesta događaja mislio da je počinio ubojstvo. Uslijedio je nadnaravni obrat i mukotrpan put traženja samoga sebe i Boga…

  John danas živi mirnim životom, trošeći glavninu vremena na to da mnogobrojnim slušateljima posvjedoči o Božjoj milosti i snažnoj promjeni koju ona može izazvati u svakom čovjeku. Njegova knjiga "Ispovijest londonskoga gangstera" postala je međunarodni bestseler.

  Od prvoga objavljivanja knjige 2002. godine John Pridmore, negdašnja jedna od glavnih "faca" u...

  Pročitaj više
 10. Knjiga "Božja revolucija" 6. studenoga u pola cijene u Verbumu

  Knjiga "Božja revolucija" 6. studenoga u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 6. studenoga imate mogućnost ostvariti popust od 50 % na knjigu "Božja revolucija" Benedikta XVI.

  U ovoj knjizi - prvoj potpisanoj papinskim imenom Benedikt XVI. - sabrani su svi govori Svetoga Oca tijekom XX. svjetskog dana mladih održanog u kolovozu 2005. godine u Kölnu.

  Ova vrijedna knjiga, čija je redovna cijena 45 kuna, ovom je akcijom dostupna za 22,50 kune, a po pogodnostima akcije možete je pot...

  Pročitaj više