Na konferenciji za medije predstavljen bonton za djecu "Lucija i Marko posvuda"

U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 28. studenoga na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Lucija i Marko posvuda. Bonton za djecu", a knjigu su  predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.  

U izdanju nakladne kuće Verbum objavljeno je hrvatsko izdanje knjige "Lucija i Marko posvuda" autorice teksta Mateje Gomboc i ilustratorice Ane Zavadlav. Knjiga je to koja na zanimljiv i dinamičan način djeci približava osnove bontona.

"Lucija i Marko posvuda" lijepo je ilustriran bonton za djecu koji kroz igru i zabavu uči najmlađe lijepu ponašanju i koji će djeca, roditelji i odgojitelji uvijek iznova rado uzimati u ruke.

Lucija i Marko su rođaci koji zajedno prolaze kroz različite situacije i mjesta te djecu na živahan način uče kako se pristojno i lijepo ponašati u školi, u kazalištu, u muzeju, u knjižnici, u kinu, u crkvi, u bolnici, u restoranu, na koncertu, na rođendanu, na pogrebu, u zoološkome vrtu itd. 

Knjiga je koncipirana na način da donosi zgode iz života dvoje djece, glavnih protagonista knjige, kao i zbivanja na temelju kojih se ukazuje na važnost poštivanja određenih pravila ponašanja. Osim toga, knjiga ukazuje na pripreme koje je potrebno izvršiti prije odlaska na određena mjesta, jer na kraju svake tematske priče o posjetu određenom mjestu poput kazališta ili kina, ili prisustvovanja na određenim događajima poput pogreba, donosi i jasan i slikovit prikaz na kojem je istaknuto što je potrebno uraditi i kako se ponašati prije odlaska na određeno mjesto i po dolasku na mjesto. Dogodovštine koje prolazi dvoje djece, Lucija i Marko, bliske su predškolcima i djeci osnovnoškolskog uzrasta, jer ih i sami prolaze, pa će im na taj način biti prihvatljivije i pouke koje ova ilustrirana knjiga donosi.

U vremenu u kojem kao da izostaje strukturirana i formalizirana poduka u bontonu, ova će knjiga biti vrijedno i korisno pomagalo ne samo djeci, nego i svima koji s djecom rade. Ona je i svojevrsno osvježenje u ponudi naslova ovoga tipa jer iznova naglašava važnost bontona.

O knjizi možete čitati i ovdje, a možete je i prelistati.