Mjesečna arhiva: Listopda 2010

 1. Joja Ricov gostovao na "Večeri u knjižari" u Zadru

  Joja Ricov gostovao na "Večeri u knjižari" u Zadru

  "I svoju patnju uzimam za dar Božji. U mom životu u svemu se bilježi Božja prisutnost" rekao je Joja Ricov, istaknuti hrvatski književnik koji je u srijedu 27. listopada gostovao na događaju "Večer u knjižari" u knjižari Verbum u Zadru, a uz moderiranje Ines Grbić.

  Odlika njegovog stvaralaštva je humanistička angažiranost, visoka moralnost, nepokorna vjernost Bogu i idealima. Opisuju ga kao oporbenjaka u životu i književnom radu, da je čist i nekalkulant, do dječje prostodušnosti. Više od 30 godina kao umjetnik u Hrvatskoj zatočen u sarko...

  Pročitaj više
 2. Predstavljena knjiga "Temeljni tečaj vjere"

  Predstavljena knjiga "Temeljni tečaj vjere"

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 28. listopada 2010. na konferenciji za medije predstavljena je knjiga Temeljni tečaj vjere. Za obitelji, mlade, zajednice i skupine. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

  Ovaj jedinstveni priručnik sabrao je u jednoj knjizi važne vjerske sadržaje u obliku jednostavnoga i privlačnoga vjerskog tečaja za obitelji, mlade, kao i za župne i molitvene zajednice. Utemeljen je na Bibliji i Katekizmu Katoličke Crkve, a obogaćen je i probranim citatima crkvenih pisaca i duhovnih autora, kao i poticajima za raspravu i razmišljanje. Uz vjerske teme u zadnjem se dijelu obrađuju i druge ključne životne stvarnosti kao što su bračne i psihološke teme.

  S takvim sveobuhvatnim sadržajem Temeljni tečaj vjere vrlo je prikladan za osobno i skupno proučavanje, nastavu župskoga vjeronauka, za pripravu za sakramente krizme, krštenja odraslih itd.

  U svom predgovoru knjizi nadbiskup đakovačko-osječki te predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons. Marin Srakić istaknuo je: "Priručnik će biti od velike koristi ponajprije vama, drage obitelji, za razgovor o vjeri, kao i o crkvenim...

  Pročitaj više
 3. Siniša Vuković na "Susretu s autorom" u Splitu u listopadu

  Siniša Vuković na "Susretu s autorom" u Splitu u listopadu

  U Verbumovoj Knjižari sv. Frane 26. listopada 2010. održan je "Susret s autorom", a gost je bio Siniša Vuković, pjesnik, skladatelj, dirigent, kritičar i publicist.

  Javnosti je ponajprije poznat po svojim glazbenim angažmanima budući da je vodio više klapa i zborova s kojima je osvajao i zapažene nagrade. Poznat je, također, po glazbenim i književnim kritikama objavljivanim osim u novinama i u knjigama "Uzimanje mjere" (2003.), "Kušnja pamćenja" (2006.) te "Triptih za Verdija", ali i po novinarskim prinosima na području kulture – razgovorima s brojnim uglednim domaćim i svjetskim umjetnicima, feljtonima itd. Svakako je zanimljivo kako je objavio desetak knjiga, različitih žanrova, a i uredio je više knjiga. Njegova prva knjiga ujedno je i najmonumentalnije njegovo djelo "Ričnik selaškega govora" (2001.) s više od 10 500 natuknica. Objavio ju je sa svega 27 godina, a usporedo s ostalim radom još uvijek bilježi riječi za njeno drugo izdanje. U isto vrijeme objavio je i prvu zbirku poezije "Diladur", a do danas mu je objavljeno 5 zbirki poezije. Riječ je o poeziji u kojoj na osobit način nastoji očuvati "čakavsku rič". Jedan dio njegova rada zasigurno je posvećen istraživanju dijalektološkog bogatstva.

  Za Sinišu Vukovića svakako se može reći kako je vrsni poznavatelj opere. Upoznao je velika europska kulturna, kazališta središta u kojima je pratio opernu scenu i pisao kritike na poziv upravo kazališta u kojima su se opere izvodile. Zahvaljujući tom bogatom iskustvu mogao...

  Pročitaj više
 4. Predstavljeni novi naslovi u biblioteci "Mali vodiči za svakoga"

  Predstavljeni novi naslovi u biblioteci "Mali vodiči za svakoga"

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 21. listopada 2010. na konferenciji za medije predstavljena su nova izdanja u biblioteci "Mali vodiči za svakoga" – "Smisao života", "Čistilište" i "Biblijska obrana vjere", a predstavili su ih mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

  Priručni vodiči "Smisao života", "Čistilište" i "Biblijska obrana vjere" objavljeni u biblioteci "Mali vodiči za svakoga" namijenjeni su kao praktična pomoć svim vjernicima, jer na jednostavan i sažet način približavaju temeljne kršćanske istine, obrede, sakramente i pobožnosti te uvode čitatelja u osnove kršćanskog života. Zahvaljujući jednostavnom jeziku, preglednom sadržaju, praktičnim savjetima i jasnim uputama ovi vodiči su namijenjeni svim kršćanima, ali i svima onima koji žele upoznati osnove kršćanskog života.   

  U vodiču "Smisao života" kroz sažete i lijepe misli na temelju Svetoga pisma donosi se sažetak kršćanskoga naučavanja o smislu života i čovjekovoj konačnoj svrsi. Na jednostavan i izravan način, koncipiran u obliku pitanja i odgovora, obrađuje se sljedeće: Što moram znati kako bih spoznao smisao života? Što je moje podrijetlo i sudbina? Zašto me je Bog stvorio i zašto želi moju ljubav? Zašto bilo što drugo osim Boga moj život ne čini ispunjenijim? Što je bît ljubavi? Na koji način mogu ljubiti Boga? Priređivač...

  Pročitaj više
 5. Ekskluzivna vijest: Verbumovo hrvatsko izdanje nove Papine knjige "Svjetlo svijeta" istodobno kad i njezina svjetska premijera!

  Ekskluzivna vijest: Verbumovo hrvatsko izdanje nove Papine knjige "Svjetlo svijeta" istodobno kad i njezina svjetska premijera!

  Dragi prijatelji! Evo iznimno važne i dobre vijesti!

  Verbumovo hrvatsko izdanje nove Papine knjige u kojoj on otvoreno progovara o krizi i skandalima u Crkvi, o reformama, o društvu i vjeri bit će objavljeno 24. studenoga 2010. istodobno kad i talijansko, njemačko, englesko izdanje itd.

  Taj poduhvat smo dogovorili već prije Frankfurtskog sajma, a na samom sajmu je obznanjen javnosti. Evo teksta službenog priopćenja:

  Vatikanska izdavačka kuća Libreria Editrice Vaticana i više svjetskih izdavača među kojima i hrvatska izdavačka kuća Verbum pripre...

  Pročitaj više
 6. Objavljena "Pisma svećenicima" Ivana Pavla II.

  Objavljena "Pisma svećenicima" Ivana Pavla II.

  Nakladna kuća Verbum upravo je objavila Pisma svećenicima pape Ivana Pavla II.

  Od početka svoga pontifikata papa Ivan Pavao II. svake je godine na Veliki četvrtak upućivao Pismo svećenicima. Ta su pisma sabrana u ovoj knjizi kao svjedočanstvo očinske brige blagopokojnoga pape Ivana Pavla II. prema službenicima oltara. 

  Prema crkvenoj tradiciji, na Veliki se četvrtak obnavljaju svećeničk...

  Pročitaj više
 7. "Dječja Biblija" ponovno u prodaji

  "Dječja Biblija" ponovno u prodaji

  "Dječja Biblija", jedno od najčitanijih i najtraženijih Verbumovih izdanja za djecu, ponovno je dostupna u prodaji. Riječ je o iznimno zanimljivoj Bibliji za djecu, koja donosi pripovijesti iz Biblije obogaćene lijepim ilustracijama i zahvaljujući kojoj se djeca lakše upoznaju s biblijskim likovima i zgodama. Zanimljive ilustracije privlačnih boja i jednostavno ispričan biblijski tekst omogućuju djeci radosno druženje s Biblijom, a na osobit način pomoći će i roditeljima da djecu upoznaju s najvažnijim sadržajima vj...

  Pročitaj više