Predstavljeni novi naslovi u biblioteci "Mali vodiči za svakoga"

U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 21. listopada 2010. na konferenciji za medije predstavljena su nova izdanja u biblioteci "Mali vodiči za svakoga" – "Smisao života", "Čistilište" i "Biblijska obrana vjere", a predstavili su ih mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

Priručni vodiči "Smisao života", "Čistilište" i "Biblijska obrana vjere" objavljeni u biblioteci "Mali vodiči za svakoga" namijenjeni su kao praktična pomoć svim vjernicima, jer na jednostavan i sažet način približavaju temeljne kršćanske istine, obrede, sakramente i pobožnosti te uvode čitatelja u osnove kršćanskog života. Zahvaljujući jednostavnom jeziku, preglednom sadržaju, praktičnim savjetima i jasnim uputama ovi vodiči su namijenjeni svim kršćanima, ali i svima onima koji žele upoznati osnove kršćanskog života.   

U vodiču "Smisao života" kroz sažete i lijepe misli na temelju Svetoga pisma donosi se sažetak kršćanskoga naučavanja o smislu života i čovjekovoj konačnoj svrsi. Na jednostavan i izravan način, koncipiran u obliku pitanja i odgovora, obrađuje se sljedeće: Što moram znati kako bih spoznao smisao života? Što je moje podrijetlo i sudbina? Zašto me je Bog stvorio i zašto želi moju ljubav? Zašto bilo što drugo osim Boga moj život ne čini ispunjenijim? Što je bît ljubavi? Na koji način mogu ljubiti Boga? Priređivač vodiča je Peter Kreeft, poznati katolički filozof i pisac mnogobrojnih uspješnica, koji ovim djelom pomaže čitatelju upoznati i usvojiti istinu o smislu života i podijeliti je sa svojim bližnjima.

"Čistilište" na pristupačan način upoznaje čitatelja s katoličkim naukom o čistilištu i pomaže u otkrivanju važnosti uloge koju čistilište ima na životnome vjerskom putu. U njemu su sabrane teme: što je čistilište i najčešće zablude o čistilištu, vjera u čistilište u Svetome pismu i crkveno učenje o njemu, zašto je čistilište potrebno ako je Krist već umro za naše grijehe, razlika između vječnih i vremenitih posljedica grijeha, pomažu li naše molitve i pokora onima koji su u čistilištu, je li govor o čistilišnoj vatri samo simboličan, u čemu se sastoji trpljenje u čistilištu, moramo li svi ići u čistilište itd. Vodič je priredio Patrick Madrid, autor brojnih knjiga katoličke tematike. Pri priređivanju oslanjao se na Bibliju, Katekizam Katoličke Crkve i crkvene oce, služeći se jednostavnim oblikom pitanja i odgovora.

Oslanjajući se na temelje apologetike, "Biblijska obrana vjere" pomaže objasniti i obraniti katolička vjerovanja i običaje koje osporavaju druge kršćanske vjerske zajednice i sljedbe. Obrađuje se više od 40 tema u formatu koji omogućuje lako pronalaženje traženih biblijskih mjesta. U vodiču je moguće saznati više: o biblijskoj utemeljenosti katoličke vjere i običaja, o crkvenoj vlasti i papinskoj službi, o vjerskim istinama o Presvetome Trojstvu, istočnome grijehu, zagovoru svetaca, o opravdanosti krštenja male djece, o svećeničkom celibatu, rastavi, pobačaju, homoseksualnosti, o dopuštenosti štovanja i uporabe relikvija, kipova i svetih slika, o nekatoličkim vjerovanjima o štovanju subote, smrtnosti duše, spasenju 144 000 vjernih. Priređivač ovih tekstova, Patrick Madrid, poznati je autor knjiga iz područja katoličke apologetike.

Biblioteka "Mali vodiči za svakoga" pokrenuta je 2009. godine., a uz tri nova naslova: "Smisao života", "Čistilište" i "Biblijska obrana vjere", dosada su još objavljeni i "Božansko Milosrđe", "Biblija", "Ispovijed" i "Misa".

Iskoristite posebnu pogodnost na kupovinu više komada, a detalje pogledajte u tablici u galeriji.