Mjesečna arhiva: Studeni 2022

 1. Nagradni natječaj "Svaki dan jedna knjiga na dar!" ­

  Nagradni natječaj "Svaki dan jedna knjiga na dar!" ­

  Sudjelujte u adventskom darivanju koje u prosincu na svojoj Facebook stranici organizira Verbum.


  Kako?
  U komentaru ispod objave...

  Pročitaj više
 2. Nagradni natječaj „Budi i ti sveti Nikola“ na Facebook stranci Verbum

  Nagradni natječaj „Budi i ti sveti Nikola“ na Facebook stranci Verbum
  Verbum vam pomaže da nasljedujete svetog Nikolu i učinite dobro djelo!
  Sigurni smo da u Vašem susjedstvu, školi, radnom mjestu… postoji obitelj koja neće moći darivati svoje najmlađe povodom svetog Nikole.
   
  Kako sudjelovati?
  Pozivamo Vas da sudjelujte u nagradnom natječaju na Verbumovoj Facebook stranici tako što ćete u komentaru ispod objave kratko opisati najdraži poklon koji ste dobili u djetinjstvu.
   
  Ukupno deset najkreativnijih odgovora nagradit ćemo Verbumovim dječjim knjigama!
  Nek
  ...
  Pročitaj više
 3. Pravila nagradnog natječaja_prosinac 2022.

  Članak 1. - Tvrtka i sjedište organizatora

  Organizator nagradnog natječaja (u daljnjem tekstu: „Nagradni natječaj“, „NN“) je Verbum d.o.o., OIB 49355429927, 21000 Split, Sinjska 2 (u daljnjem tekstu „Organizator“).

  Na Nagradni natječaj primjenjuju se ova Pravila koja su obvezujuća za sve sudionike. Organizator zadržava sva prava izmjene i dopune ovih Pravila u bilo koje vrijeme tijekom trajanja Nagradnog natječaja. O svim eventualnim promjenama Organizator će sudionike obavijestiti u komentarima objave na društvenim stranicama naklade Verbum. Organizator ne preuzima odgovornost o znanju sudionika o izmjenama i dopunama Pravila sve dok su te promjene objavljene na službenoj web stranici.

   

  Članak 2. - Svrha Nagradnog natječaja

  Svrha Nagradnog natječaja je jačanje povezanosti s korisnicima i promocija Organizatora.

   

  Članak 3. - Naziv nagradnog natječaja, vrijeme i mjesto održavanja

  Nagradni natječaj “Budi i ti sveti Nikola“ traje od 29. studenog 2022. do 1. prosinca 2022. u 12:00.

  Nagradni natječaj održavat će se na službenoj Facebook stranici Verbum.

  Naziv Nagradnog natječaja, kao i trajanje je...

  Pročitaj više
 4. Preporučujemo 7 knjiga za hod kroz došašće

  Preporučujemo 7 knjiga za hod kroz došašće

  Cal Newport
  Digitalni minimalizam

  Uhvatite li sebe kako beskonačno visite po društvenim mrežama i portalima dok vrijeme prolazi, a vaša uznemirenost raste? Osjećate li se iscrpljeno nakon beskonačnih online razgovora i komentara? Odrasla osoba u prosjeku provede i do 40 sati tjedno on-line, provjerava svoj mobitel 50 do 300 puta dnevno, a pametni nas telefoni svojim psiho...

  Pročitaj više
 5. Dnevne adventske meditacije

  Dnevne adventske meditacije

  Došašće nam je dobro poznato kao vrijeme iščekivanja.
  Svako došašće pruža nam priliku da se zaustavimo i svojevoljno usredotočimo na ono bitno – pripremati se za dolazak Djetešca, Krista.

  Pratite našu Facebook stranicu gdje ćemo svaki dan objavljivati prigodni (i kratki :)) meditativni citat.

  Pripravimo put, krenimo...

  Pročitaj više
 6. Predstavljena knjiga "Digitalni minimalizam"

  Predstavljena knjiga "Digitalni minimalizam"

  Nakladnička kuća Verbum u četvrtak 24. studenoga na konferenciji za medije predstavila je knjigu Digitalni minimalizam. Na konferenciji su sudjelovali dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladničke kuće Verbum i Mislav Vušković, koordinator projekata nakladničke kuće Verbum.

  Nakladnička kuća Verbum nedavno je objavila svjetski bestseler Digitalni minimalizam svjetski priznatog autora i uglednog...

  Pročitaj više
 7. Predstavljena knjiga „Objave svete Gertrude“

  Predstavljena knjiga „Objave svete Gertrude“

  Nakladnička kuća Verbum u četvrtak 17. studenoga na konferenciji za medije predstavila je knjigu Objave svete Gertrude. Na konferenciji su sudjelovali dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladničke kuće Verbum i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum.

  Nakladnička kuća Verbum nedavno je po prvi put na hrvatskom jeziku učinila dostupnim Objave svete Gertrude, klasično djelo kršć...

  Pročitaj više
 8. „Ispovijest vjere naroda Božjega“ 16. studenog u pola cijene u Verbumu

  „Ispovijest vjere naroda Božjega“ 16. studenog u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 16. studenog u sklopu redovne Verbumove Akcije srijedom imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu pape Pavla VI. Ispovijest vjere naroda Božjega.

  Čin je vjere danas postao teži "zbog sve većega osporavanja zakonitosti spekulativnoga mišljenja; sumnja, agnosticizam, sofizam, odbacivanje logike i metafizike itd. uznemiruju današnje duhove". Također, kod mnogih se u "naporu da [se] istine vjere izrazi na način pristupačniji govoru i mentalitetu našega vremena katkada popušta želji za lakšim uspjehom, prešućujući, ublažavajući ili mijenjajući određene 'teške dogme'".

  Ovo su riječi pape Pavla VI. kojima je 30. listopada 1968. na općoj audijenciji govorio o stanju vjere kod mnogih vjernika, ali koje kao da su izrečene i nama danas. To "dramatično stanje vjere u našemu vremenu" potaknulo je Papu da 1967. proglasi prvu Godinu vjere te da je svečano završi čuvenom Ispovijesti vjere ili Vjerovanjem naroda Božjega, koje u cijelosti donosimo u ovoj knjizi. Donosimo i već spomenuti Papin govor na općoj audijenciji na temu vjere, a u drugomu dijelu knjige nalaze se misli Pavla VI. o vjeri sabrane iz njegovih govora i tekstova. U vremenu relativizma i vjerske ravnodušnosti ova će malena, ali dragocjena knjiga koja donosi siguran nauk Crkve mnogim čitateljima biti poticaj za bolje upoznavanje temelja vlastite vjere.

  Ova knjiga, čija je redovna cijena 49,00 kn (6,50 €), ovom je akcijom dostupna za samo 24,50 kn (3,25 €), a po pogodnostima akcije možete je potražiti samo u srijedu 16. studenoga u knjižarama Verbum u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Dubrovniku, Varaždinu, Slavonskom Brodu, Osijeku, Požegi i...

  Pročitaj više
 9. Nova knjiga Padra Pija „Riječi nade“ i dalje na vrhu Verbumove top ljestvice

  Nova knjiga Padra Pija „Riječi nade“ i dalje na vrhu Verbumove top ljestvice

  Već četvrti mjesec za redom knjiga Padra Pija Riječi nade nalazi se na vrhu Verbumove top ljestvice. Osim ove hit knjige, na top ljestvici mogu se pronaći i drugi noviteti raznovrsne tematike, kao i uvijek aktualni bestseleri poput Petersonovih 12 pravila za život i Izbaci to iz glave autorice Jeannie Allen...

  Pročitaj više
 10. "Don Camillo", čuvena saga Giovannina Guareschija u Verbumu

  "Don Camillo", čuvena saga Giovannina Guareschija u Verbumu

  Nakladnička kuća Verbum svojim vjernim čitateljima da je iz tiska izašao jedan od najvećih književnih klasika 20. stoljeća, roman Don Camillo, prvi nastavak čuvene sage o istoimenom svećeniku.

  Giovannino Guareschi jedan je od najvažnijih talijanskih književnika 20. stoljeća, a njegov humoristični ciklus romana i pripovijetki o don Camillu drugo je najprevođenije talijansko književno djelo u svijetu, odmah nakon Pinocchija.

  ...

  Pročitaj više
Stranica