Mjesečna arhiva: Veljača 2014

 1. Peti svezak Carvajalovih meditacija za svaki dan u godini "Razgovarati s Bogom" u knjižarama!

  Peti svezak Carvajalovih meditacija za svaki dan u godini "Razgovarati s Bogom" u knjižarama!

  Novi svezak Carvajalovih meditacija za svaki dan u godini obradovat će čitatelje koji su dobro upoznati s prethodna četiri sveska i koji su s nestrpljenjem očekivali i ovaj peti svezak.

  U petomu svesku meditacija Razgovarati s Bogom čitatelja se vodi kroz tjedne VII. – XII. liturgijskoga vremena kroz godinu koje, ovisno o godini, obuhvaća ukupno 33 ili 34 nedjelje, a započinje ponedjeljkom nakon nedjelje Krštenja Gospodinova. Nakon Duhova ponovno se uzima peti svezak, od ponedjeljka koji slijedi Duhove do subote unutar XII. tjedna u vremenu kroz godinu. Za svaku od 6 nedjelja donesene su tri različite meditacije koje slijede tri ciklusa crkvene godine: A, B i C. U meditacijama nam se Gospodinov život i njegov nauk približavaju na iznimno živ i poticajan način. Razgovarati s Bogom nije namijenjeno samo posebnim ljudima. Bog očekuje ljubav od svih, budući da smo svi Božja djeca, pozvana obraćati se Bogu kao Ocu.

  Francisco Fernández-Carvajal ovom knjigom dao je izvanrednu potporu osobnoj molitvi: zbirku razmatranja koja imaju ishodište u dnevnom misnom čitanju, tj. u biblijskim tekstovima Staroga i Novoga zavjeta, a obiluju navodima iz kršćanske predaje, prije svega iz djela crkvenih otaca, te navodima duhovnih klasika i poznatih suvremenih duhovnih pisaca. Osim toga, pisac obilno citira dokumente Drugoga vatikanskog sabora i papinske tekstove – ponajviše one Ivana Pavla II. Jasnim i pristupačnim jezikom, ovaj niz meditacija namijenjen je svim kršćanima i prati njihov unutarnji put običnih ljudi, vjernika laika, koji žive u različitim životnim okolnostima.

  Novi svezak Carvajalovih meditacija za svaki dan u godini Razgovarati s Bogom čitateljima će biti dostupan od srijede, 26. veljače u knjižari Verbum na Kaptolu, a od subote, 1. ožujka i u svim ostalim knjižarama Verbum...

  Pročitaj više
 2. Na konferenciji za medije predstavljena knjiga "Nada grješnika" Victora Siona

  Na konferenciji za medije predstavljena knjiga "Nada grješnika" Victora Siona

  U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 6. veljače na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Nada grješnika" Victora Siona. Knjigu su  predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.  

  Nakon uspješnica "Živjeti sadašnji trenutak", u kojoj otkriva tajnu svakodnevne radosti, te "Predanje Bogu", u kojoj progovara o načinu kako pomiriti vlastitu slobodu i vlastite težnje s onim što nam se događa, poznati duhovni pisac Victor Sion u svojoj novoj knjizi "Nada grješnika" nudi daljnji poticaj i pomoć na putu kršćanskoga i ljudskoga ostvarenja.

  Govoreći o grješnosti čovjeka zbog koje se osjeća bačen u svijet, te o trajnoj ljudskoj potrebi za oproštenjem, Sion tumači važne dimenzije Božje ljubavi i praštanja te postupno uči kako doći do čista srca i do djetinjega počivanja na Očevu srcu punu milosrđa, ljubavi i praštanja. Autor potiče da se usudimo biti voljeni od Oca bezuvjetnom Božjom ljubavlju koja unaprijed prašta i tako nas čuva od grijeha i zla.

  "Nada grješnika" pripada nizu od četiri knjige pod naslovom "Za duhovni realizam". Riječ je o želji autora da u četiri opsegom nevelike knjige na pristupačan i utemeljen način pruži prikaz temelja duhovnoga života, daleko od svih fundamentalizama i pojednostavljenosti kojima danas obiluju knjige slične tematike.

  Victor Sion, otac karmelićanin i autor brojnih knjiga duhovne tematike, desetljećima je bio učitelj novaka, a sav je njegov život bio obilježen životom i duhovnošću sv. Terezije iz Lisieuxa. Kao vrstan poznavatelj Terezijine poruke, naraštaje je karmelićana učio što u njezinoj školi znači živjeti sinovsko predanje Ocu. Umro je 1990. godine. U izdanju Verbuma do sada su objavljene njegove knjige "Živjeti sadašnji trenutak" i "Predanje Bogu".

  O knjizi možete čitati i ovdje, a možete je i prelistati...

  Pročitaj više
 3. "New age i kršćanstvo" Josipa Blaževića na vrhu top ljestvice u siječnju

  "New age i kršćanstvo" Josipa Blaževića na vrhu top ljestvice u siječnju

  Top ljestvica najtraženijih naslova u Verbumovim knjižarama u siječnju donosi deset dobrih preporuka za čitatelje. Na vrhu top ljestvice smjestila se knjiga "New age i kršćanstvo", jedinstven enciklopedijski priručnik u Hrvatskoj već prepoznatljivog autora i istraživača Novoga doba i alternative dr. sc. fra Josipa Blaževića. Slijedi je knjiga "Papa Franjo o životu i vjeri", razgovor Sergia Rubina i Francesce Ambrogetti s Jorgeom B...

  Pročitaj više