Na konferenciji za medije predstavljena knjiga "Nada grješnika" Victora Siona

U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 6. veljače na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Nada grješnika" Victora Siona. Knjigu su  predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.  

Nakon uspješnica "Živjeti sadašnji trenutak", u kojoj otkriva tajnu svakodnevne radosti, te "Predanje Bogu", u kojoj progovara o načinu kako pomiriti vlastitu slobodu i vlastite težnje s onim što nam se događa, poznati duhovni pisac Victor Sion u svojoj novoj knjizi "Nada grješnika" nudi daljnji poticaj i pomoć na putu kršćanskoga i ljudskoga ostvarenja.

Govoreći o grješnosti čovjeka zbog koje se osjeća bačen u svijet, te o trajnoj ljudskoj potrebi za oproštenjem, Sion tumači važne dimenzije Božje ljubavi i praštanja te postupno uči kako doći do čista srca i do djetinjega počivanja na Očevu srcu punu milosrđa, ljubavi i praštanja. Autor potiče da se usudimo biti voljeni od Oca bezuvjetnom Božjom ljubavlju koja unaprijed prašta i tako nas čuva od grijeha i zla.

"Nada grješnika" pripada nizu od četiri knjige pod naslovom "Za duhovni realizam". Riječ je o želji autora da u četiri opsegom nevelike knjige na pristupačan i utemeljen način pruži prikaz temelja duhovnoga života, daleko od svih fundamentalizama i pojednostavljenosti kojima danas obiluju knjige slične tematike.

Victor Sion, otac karmelićanin i autor brojnih knjiga duhovne tematike, desetljećima je bio učitelj novaka, a sav je njegov život bio obilježen životom i duhovnošću sv. Terezije iz Lisieuxa. Kao vrstan poznavatelj Terezijine poruke, naraštaje je karmelićana učio što u njezinoj školi znači živjeti sinovsko predanje Ocu. Umro je 1990. godine. U izdanju Verbuma do sada su objavljene njegove knjige "Živjeti sadašnji trenutak" i "Predanje Bogu".

O knjizi možete čitati i ovdje, a možete je i prelistati.