Mjesečna arhiva: Rujan 2019

 1. "Osoba i čin" 2. listopada u pola cijene u Verbumu

  "Osoba i čin" 2. listopada u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 2. listopada imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Osoba i čin".

  Izvorno objavljeno u Poljskoj 1969., ovo je najbolje filozofsko djelo Karola Wojtyłe koje tvori srce njegove personalističke etike te donosi ključne kategorije Wojtyłine antropologije koja je u suprotnosti sa svak...

  Pročitaj više
 2. Predstavljen međunarodni bestseler "Neplanirano" po kojem je snimljen i vrlo uspješan igrani film

  Predstavljen međunarodni bestseler "Neplanirano" po kojem je snimljen i vrlo uspješan igrani film

  U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u petak, 27. rujna predstavljena je knjiga Neplanirano, a knjigu je predstavio mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladne kuće Verbum.

  Nedugo nakon što je dala otkaz na mjestu ravnateljice klinike Planiranoga roditeljstva (Planned Parenthood) poznate po pobačajima, Abby Johnson je napisala svoju potresnu životnu ispovijest – knjigu pod naslovom Neplanirano...

  Pročitaj više
 3. Poziv na tribinu "Papa Franjo: poruke, djela i iskoraci"

  Poziv na tribinu "Papa Franjo: poruke, djela i iskoraci"

  Poziv na tribinu

  PAPA FRANJO: PORUKE, DJELA I ISKORACI

  Razgovor o pontifikatu pape Franje, njegovu djelovanju i knjigama

  U zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5) u srijedu, 2. 10. 2019., u 19,30 sati održat će se 94. tribina „Paralelni svjetovi“ pod nazivom „Papa Franjo: poruke, djela i iskoraci“.

  Gosti tribine – mr. sc. Petar Balta, glavni urednik i...

  Pročitaj više
 4. Objavljeno hrvatsko izdanje knjige "Seks kakav niste poznavali", s predgovorom don Damira Stojića

  Objavljeno hrvatsko izdanje knjige "Seks kakav niste poznavali", s predgovorom don Damira Stojića

  Knjiga poljskoga katoličkog svećenika, franjevca kapucina Ksaweryja Knotza Seks kakav niste poznavali postala je međunarodni bestseler već prije više godina, a od sada je dostupna i hrvatskim čitateljima u izdanju nakladničke kuće Verbum i s predgovorom don Damira Stojića, najpoznatijega promicatelja teologije tijela Ivana Pavla II.

  Autor knjige Ksawery Knotz doktor je pastoralne teologije i profesor na Višemu bogoslovnom sjemeništu koji niz godina vrlo aktivno djeluje kao duhovn...

  Pročitaj više
 5. Međunarodni bestseler "Neplanirano" uskoro i na hrvatskom jeziku

  Međunarodni bestseler "Neplanirano" uskoro i na hrvatskom jeziku

  Nedugo nakon što je dala otkaz na mjestu ravnateljice klinike Planiranoga roditeljstva (Planned Parenthood) poznate po pobačajima, Abby Johnson je napisala svoju potresnu životnu ispovijest – knjigu pod naslovom Neplanirano, koja je ubrzo nakon objavljivanja postala međunarodni bestseler, i po kojoj je snimljen i vrlo uspješan igrani film.

  Prava za hrvatsko izdanje hit knjige Neplanirano otkupila je nak...

  Pročitaj više
 6. "Majka Terezija - Poziv na milosrđe" uz 40% popusta za članove kluba Verbum i partnere!

  "Majka Terezija - Poziv na milosrđe" uz 40% popusta za članove kluba Verbum i partnere!

  Verbumovom akcijom "Knjiga mjeseca u knjižarama Verbum" za članove kluba Verbum i partnere u mjesecu rujnu dostupna je knjiga "Majka Terezija – Poziv na milosrđe" i to uz 40% popusta.

  Akcija je namijenjena:

  - članovima kluba Verbum (evidentiraju se karticom kluba, odnosno članskim brojem),
  - članovima kluba prijatelja Bitno.net-a (evidentiraju se karticom kluba prijatelja Bitno.net-a),
  - prijateljima Hrvatskog katoličkog radija (...

  Pročitaj više
 7. "Zdravo Marijo" 25. rujna u pola cijene u Verbumu

  "Zdravo Marijo" 25. rujna u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 25. rujna imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Zdravo Marijo".

  Tko je ta skrovita Gospa koja nas vjerno prati od kolijevke do starosti? Ova predivno ilustrirana knjižica pomaže djeci da otkriju ljepotu i dubinu molitve Zdravo, Marijo! Neka se lik nebeske Majke koja hrab...

  Pročitaj više
 8. "Koji se bogataš spašava" 18. rujna u pola cijene u Verbumu

  "Koji se bogataš spašava" 18. rujna u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 18. rujna imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Koji se bogataš spašava".

  Živeći u Aleksandriji, jednoj od metropola staroga svijeta, kršćanski filozof i učitelj Klement koncem 2. st. susreće se s nedoumicama i upitima imućnih vjernika koje straši i odbija od...

  Pročitaj više
 9. Predstavljena knjiga "Dobar boj", potresna životna priča autorice Susanne Bo

  Predstavljena knjiga "Dobar boj", potresna životna priča autorice Susanne Bo

  U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 12. rujna predstavljena je knjiga Dobar boj, a knjigu su predstavili dr. sc. Miro Radalj i mr. sc. Petar Balta, direktor i glavni urednik nakladne kuće Verbum.

  U svojoj biblioteci Svjedočanstva nakladna kuća Verbum objavila je potresnu životnu ispovijest žene koja je kroz suprugovu bolest i smrt iznova pronašla Boga. Autorica knjige Susanna Bo pripovijeda kako je upoznala i udala se za ateista koji se odijeva moderno, posjećuje diskoteke i nitko ne razumije što radi u vjerskoj zajednici, dok je ona bila povučena djevojka koja je redovno išla u crkvu, studirala, ne izlazeći mnogo i živeći mirnim životom.

  Dobar boj jednostavnim, izravnim jezikom progovara o životima tih dvoje mladih ljudi, o njihovom upoznavanju, zaljubljivanju, potom zarukama, na kraju o vjenčanju i rođenju dviju djevojčica. Sa svim poteškoćama i radostima koje takvi trenutci donose. U ovoj knjizi stvarna je i Luigijeva bolest: tumor na mozgu koji se, unatoč brojnim zahvatima i liječenjima, uvijek iznova vraća. Ulazeći dublje u sadržaj knjige malo-pomalo zamjećuje se da se uloge s početka priče mijenjaju: ateist Luigi je taj koji će, kako se njegovo tijelo polako gasi, shvatiti da patnja ima smisao kada se prinosi dok će njegova žena Susanna, dobra djevojka koja ide u crkvu, otkriti posve drukčiju vjeru od one koju je uzimala zdravo za gotovo.

  U početku Dobar boj se čini običnom pr...

  Pročitaj više
 10. "Sveta Hildegarda iz Bingena" 11. rujna u pola cijene u Verbumu

  "Sveta Hildegarda iz Bingena" 11. rujna u pola cijene u Verbumu

  U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu 11. rujna imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Sveta Hildegarda iz Bingena".

  Sveta Hildegarda iz Bingena jedna je od najneobičnijih i najfascinantnijih žena svih vremena. Bavila se medicinom i prirodnim znanostima, pisala je i skladala pjesme, a izmislila je čak i vlastito pismo. Aktivno je sudjelovala i u političkim i društvenim strujanjima svojega vremena, propovijedala je o Bogu i bila na glasu zbog svoje mudrosti te su joj po savjet dolazili kraljevi, svećenici, redovnice i redovnici, kao i obični pučani. Ova iznimna, kulturno i društveno osviještena žena propovijedala je na trgovima i crkvama, dopisivala se s papama, biskupima, carevima i pučanima. Krhka fizičkoga zdravlja, bila je obdarena viđenjima, a postoje i brojna svjedočanstva o njezinim proroštvima i čudima. Široj je javnosti postala poznata tek u novije vrijeme kada joj je papa Benedikt XVI. posvetio dvije kateheze te na poseban način nakon što ju je proglasio crkvenom naučiteljicom. U ovoj knjizi sabrani su svi tekstovi pape Benedikta XVI. o životu i nauku te velike žene Crkve, a u dodatku se nalaze njezine odabrane misli, biseri nauka i duhovnosti ove velike svetice za koju je papa Ivan Pavao II. rekao da je "svjetlo svojega naroda i svojega vremena".

  Ova vrijedna knjiga, čija je redovna cijena 49 kuna, ovom je akcijom dostupna za samo 24,50 kuna, a po pogodnostima akcije možete je potražiti samo u srijedu 11. rujna u knjižarama Verbum u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Dubrovniku, Varaždinu, Slavonskom Brodu, Osijeku, Požegi i Vinkovcima i na web knjižari V...

  Pročitaj više
Stranica