Predstavljen međunarodni bestseler "Neplanirano" po kojem je snimljen i vrlo uspješan igrani film

U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u petak, 27. rujna predstavljena je knjiga Neplanirano, a knjigu je predstavio mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladne kuće Verbum.

Nedugo nakon što je dala otkaz na mjestu ravnateljice klinike Planiranoga roditeljstva (Planned Parenthood) poznate po pobačajima, Abby Johnson je napisala svoju potresnu životnu ispovijest – knjigu pod naslovom Neplanirano, koja je ubrzo nakon objavljivanja postala međunarodni bestseler, i po kojoj je snimljen i vrlo uspješan igrani film. Hrvatsko izdanje hit knjige Neplanirano upravo je objavila nakladna kuća Verbum u svojoj, publici poznatoj, biblioteci Svjedočanstva.

Abby Johnson u knjizi opisuje kako je došlo do toga da - premda potječe iz konzervativne tradicionalne obitelji - i sama počini više pobačaja vlastite djece i pridruži se organizaciji koja promiče potpunu slobodu i dostupnost pobačaja i u svojim klinikama i sustavno ih vrši. Opisujući svoj put od volonterke organizacije Planiranog roditeljstva do ravnateljice njihove klinike za pobačaje iznosi vrlo potresno svjedočanstvo koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Sa svojega položaja odstupila je nakon što je prvi put vlastitim očima svjedočila pobačaju promatrajući preko ultrazvuka što se događa s djetetom u tim trenutcima. To je pokrenulo snažne promjene u njezinoj nutrini te se nakon punih osam godina rada u klinici za pobačaje pridružila protivnicima pobačaja koji su se molili pred ogradom klinike u sklopu inicijative „40 dana za život“, a za koje je prije toga mislila da su joj glavni neprijatelji. Na stranicama ove potresne knjige Abby Johnson prvi put otkriva sve detalje svoje dramatične priče i osobna previranja koja su je dovela do potpune nutarnje preobrazbe.

Abby Johnson u svojoj knjizi Neplanirano donosi jedinstven i vrlo životan uvid u temu pobačaja koja izaziva snažne emocije i političke kontroverze kao i mnogobrojne podjele. Budući da je bila u prvim redovima bitke i na pro-choice i na pro-life strani, nitko kao ona nije do sada tako ljudski, iskreno i argumentirano progovorio o ovoj temi. Stoga će ova knjiga biti intrigantna i onima koji se brinu o pravu na izbor i onima koji se brinu o pravu na život, kao i svima onima koji pomažu ženama suočenima s neželjenom trudnoćom.

Knjiga Neplanirano u prijevodu Emine Kovačević dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a moguće je o njoj više saznati na linku ovdje.