Ekskluzivna vijest: Verbumovo hrvatsko izdanje nove Papine knjige "Svjetlo svijeta" istodobno kad i njezina svjetska premijera!

Dragi prijatelji! Evo iznimno važne i dobre vijesti!

Verbumovo hrvatsko izdanje nove Papine knjige u kojoj on otvoreno progovara o krizi i skandalima u Crkvi, o reformama, o društvu i vjeri bit će objavljeno 24. studenoga 2010. istodobno kad i talijansko, njemačko, englesko izdanje itd.

Taj poduhvat smo dogovorili već prije Frankfurtskog sajma, a na samom sajmu je obznanjen javnosti. Evo teksta službenog priopćenja:

Vatikanska izdavačka kuća Libreria Editrice Vaticana i više svjetskih izdavača među kojima i hrvatska izdavačka kuća Verbum pripremaju objavljivanje nove knjige pape Benedikta XVI. koja će se u knjižarama diljem svijeta pojaviti istovremeno, 24. studenoga 2010.

Papina knjiga naslovljena "Svjetlo svijeta" i s podnaslovom "Papa, Crkva i znakovi vremena" najavljena je na konferenciji za medije u organizaciji njemačkoga izdavača Herdera, održanoj 7. listopada na Sajmu knjige u Frankfurtu. Na konferenciji je sudjelovao i glavni urednik hrvatskoga izdavača Verbuma mr. sc. Petar Balta koji je tom prigodom istaknuo da je počašćen što je Verbumu ukazano povjerenje da se nađe u krugu odabranih svjetskih izdavača, čime je omogućeno da hrvatskim čitateljima knjiga bude dostupna na dan njezina svjetskog predstavljanja.

Knjiga "Svjetlo svijeta" nastala je iz višednevnoga razgovara što ga je poznati njemački novinar Peter Seewald vodio ovo ljeto s Papom. Svjetska javnost očekuje knjigu s velikim zanimanjem budući da se radi o prvoj knjizi-intervjuu Benedikta XVI. od njegova izbora za papu, u kojoj on otvoreno progovara o krizi i skandalima u Crkvi, o ekumenizmu, o promjenama i reformama, o društvu i vjeri.

Seewald je na konferenciji za medije izjavio da je Papa bez zadrške odgovarao na sva pitanja, pa i na ona o spornim temama. "Mnogi će biti iznenađeni Papinom raspoloživosti i otvorenosti", istaknuo je tom prigodom Seewald, koji je već u dva navrata razgovarao s kardinalom Ratzingerom na temelju čega su nastale iznimno popularne knjige "Sol zemlje" (1996.) i "Bog i svijet" (2001.) Zanimljivo je također da je Seewald bio ateist kad je upoznao Ratzingera, ali su ga brojni susreti s njime doveli do obraćenja na katoličku vjeru.

Knjiga "Svjetlo svijeta" biti će predstavljena na konferenciji za medije u Vatikanu 23. studenoga, a dan poslije, u srijedu 24. studenoga pojavit će se na policama mnogih svjetskih knjižara, uključujući i one hrvatske.

Na frankfurtskoj konferenciji za medije najavljeno je i da će drugi svezak Papina bestselera "Isus iz Nazareta" biti objavljen 10. ožujka 2011. Izdavač hrvatskoga izdanja također će biti nakladna kuća Verbum.

 

Foto 1.

Predstavnici izdavača Papine knjige zajedno s direktorom Vatikanske izdavačke kuće don Giuseppeom Costom i Peterom Seewaldom na konferenciji za medije u Frankfurtu.

Foto 2.

Glavni urednik Verbuma prilikom sudjelovanja na konferenciji zajedno s Peterom Seewaldom, p. Josephom Fessiom, direktorom američkog Ignatius Pressa i don Giuseppeom Costom, direktorom Vatikanske izdavačke kuće.

Copyright za fotografije "Verlag Herder".