Verbum s 400 naslova nastupa na Interliberu

Nakladna kuća Verbum i ove će godine predstaviti svoju nakladničku djelatnost na najvećem domaćem sajmu knjige Interliberu koji se održava od 12. do 17. studenoga na Zagrebačkom Velesajmu.

U Verbumovoj ponudi od gotovo 400 naslova ove godine posebnu pozornost privući će pregršt noviteta među kojima razgovor Sergia Rubina i Francesce Ambrogetti s Jorgeom Bergogliom objavljen u knjizi "Papa Franjo o životu i vjeri", zahvaljujući kojem je moguće upoznati papu Franju izbliza.

U novopokrenutoj Verbumovoj biblioteci Svjedočanstva, nakon objave potresne i dojmljive knjige Josepha Fadellea "Cijena obraćenja", upravo je objavljena knjiga "Ispovijest londonskoga gangstera" koja donosi životnu priču Johna Pridmorea, negdašnjeg pripadnika londonskog podzemlja, u čijem se životu dogodio veliki obrat, a koja osvaja napetošću i iznimnom dramatičnošću.

Među vrijednim izdanjima izdvaja se i knjiga Alexandrea Havarda "Istinsko vodstvo" u kojoj autor Alexandre Havard, ukazuje na bit vodstva kao i temelje na kojima se gradi osobna izvrsnost i izrasta istinski vođa. Polazeći od primjera nekih od najvećih suvremenih političara, intelektualaca i duhovnih vođa, pokazuje kako "biti vođa" manje znači upravljati državom, izdići se na sam vrh neke profesije ili zapovijedati vojskom u bitki, nego je to put izgradnje karaktera, stjecanjem naravnih i nadnaravnih vrlina.

Ljubitelje romana zacijelo će oduševiti jedan od najboljih romana Michaela D. O'Briena, čitateljima poznata po uspješnicama "Posljednja vremena", "Otok svijeta" i "Pomrčina sunca",  "Očeva pripovijest" u kojem na tisuću stranica progovara o vječnom sukobu između dobra i zla, kroz suvremeno prepričane prispodobe o dobrome pastiru i izgubljenomu sinu spojene u izvanredno djelo.

Verbumova biblioteka Uskličnik, pokrenuta 2011. godine s ciljem približavanja hit izdanja čitateljima u džepnom uvezu, uz ranije objavljenih 9 naslova, za ovu prigodu u ruhu džepnog uveza donosi 12 naslova među kojima i "Svetog Augustina" Giovannija Papinija, "Tiho svjetlo" Louisa de Wohla, "Razgovor o vjeri" Josepha Ratzingera i Vittorija Messorija itd.  

Među izdanjima za mlade posebno se izdvaja dvostruka knjiga "Teologija tijela za nju/njega" koja pomaže u otkrivanju ljepote i otajstva ženstvenosti te snage i poslanja muževnosti.

Izdanja za djecu uvijek su bila važan dio Verbumova nakladničkog programa, a među novitetima izdvajaju se nove ilustrirane knjige "Otkrivamo vrline" Paole Bertolini Grudina i Karela Gržana koja omogućuje upoznavanje s temeljnim ljudskim vrlinama te svojevrstan bonton za djecu "Lucija i Marko posvuda" koja uči pristojnom i lijepo ponašanju na različitim mjestima i u različitim prigodama, u školi, u crkvi, u knjižnici, na rođendanu, na pogrebu, u zoološkome vrtu itd.

Nakladna kuća Verbum na Interliberu nastupa od 2001. godine, a za sve ljubitelje dobre knjige pripremila je prigodne popuste na sva svoja izdanja, a s ponudom od gotovo 400 naslova s područja književnosti, duhovnosti, publicistike, dječjih izdanja, multimedijalnih izdanja zadovoljit će različite ukuse.