Predstavljena nova knjiga u biblioteci Svjedočanstva –  "Ispovijest londonskoga gangstera"

U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 7. studenoga na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Ispovijest londonskoga gangstera. Od podzemlja do obraćenja" Johna Pridmorea i Grega Wattsa. Knjigu su  predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

Nova knjiga u Verbumovoj biblioteci Svjedočanstava ponovo pred čitatelje stavlja ispovijest koja osvaja napetošću i iznimnom dramatičnošću. Ova nadahnjujuća priča govori o nevjerojatnom životnom putovanju čovjeka koji je shvatio da u njegovu životu nedostaje nešto veliko.

John Pridmore odrastao je u londonskom East Endu. Već s 11 godina počeo je krasti, što ga je vodilo u provale i razbojništva. Zbog kriminala je završio u zatvoru za maloljetnike. Radio je kao izbacivač u noćnim klubovima u West Endu što ga je povezalo s najopakijim bandama i uvelo ga u mračan svijet trgovine drogom, reketarenja i nasilničkog kriminala. U jednom od obračuna je toliko pretukao čovjeka, da je bježeći s mjesta događaja mislio da je počinio ubojstvo. Uslijedio je nadnaravni obrat i mukotrpan put traženja samoga sebe i Boga…

John danas živi mirnim životom, trošeći glavninu vremena na to da mnogobrojnim slušateljima posvjedoči o Božjoj milosti i snažnoj promjeni koju ona može izazvati u svakom čovjeku. Njegova knjiga "Ispovijest londonskoga gangstera" postala je međunarodni bestseler.

Od prvoga objavljivanja knjige 2002. godine John Pridmore, negdašnja jedna od glavnih "faca" u londonskome podzemlju, posjetio je mnoge zemlje držeći govore po župama, školama, fakultetima i zatvorima, u kojima je iskusio kako je njegova priča o napuštanju svijeta nasilja i kriminala i okretanju prema Bogu pronašla svoj put do mnogih srca. U svojoj iskrenoj ispovijest Pridmore pokazuje kako je ponekad lakše oprostiti drugima nego sebi, jer smo često sami sebi najstroži suci, ali ako ne naučimo opraštati sebi, nikada ne ćemo duhovno napredovati i postati onakvi kakvi bismo trebali biti.

Dojmljivo svjedočanstvo Johna Pridmorea možete pogledati u videu ovdje.