Na konferenciji za medije predstavljena Papina knjiga "Dođi,Duše Presveti"

U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 19. travnja na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Dođi, Duše Presveti" Josepha Ratzingera – pape Benedikta XVI. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.   

U današnjoj je teologiji, kao i u religioznoj praksi, vrlo aktualno pitanje o Duhu Svetomu. Joseph Ratzinger u svojim duhovskim propovijedima iznosi raznolikost misli i ideja o ovoj uzbudljivoj temi: što Sveto pismo i tradicija konkretno govore o Duhu Svetomu? U čemu leži značenje Duha Svetoga za svakidašnjicu i za stvarni kršćanski život?

Idući puno dalje od teološke teorije, Papa pokušava osvijetliti pojedine putove Duha Svetoga i povezati ih s konkretnim kršćanskim životom te tako razotkriti barem jedan dio svega onoga otajstvenog o Duhu Svetomu.

Knjiga "Dođi, Duše Presveti" trideset i treća je knjiga Josepha Ratzingera – pape Benedikta XVI. objavljena u nakladi Verbuma čime misao jednog od najvećih teologa i autoriteta današnjice biva dostupna domaćoj javnosti. Zbir tekstova, nastalih u razdoblju od nekoliko desetljeća a sabranih u ovoj knjizi, ukazuje na univerzalnost poruke i autentičnost Ratzingerove misli. 

O knjizi možete čitati ovdje, a možete je i prelistati.