Predstavljena inovativna knjiga za djecu "Isusovo vrijeme. Mali vremeplov"

U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 15. ožujka predstavljena je dječja knjiga Isusovo vrijeme. Mali vremeplov, a predstavili su je dr. sc. Miro Radalj i mr. sc. Petar Balta direktor i glavni urednik nakladne kuće Verbum.

U sklopu dijela svog izdavačkog programa namijenjenog najmlađima nakladna kuća Verbum upravo je objavila novu, inovativnu knjigu za djecu naslovljenu  Isusovo vrijeme. Mali vremeplov.

 Ova edukativna i interaktivna slikovnica je poput vremeplova koji će djecu izravno odvesti u doba u kojem je živio Isus. Bilo da slikovnicu čitaju sami, bilo da im je čitaju i prepričavaju roditelji, djeca imaju prigodu upoznati Betlehem i Isusovo rođenje, život u Nazaretu i njegove stanovnike, onodobni život i rad uz Galilejsko more, Jeruzalem i jeruzalemski hram, način odijevanja, uređenja domova, zemljoradnje, kulture i običaja, itd.

Uz zanimljivu tematiku i privlačne ilustracije, u slikovnici su sadržani i prozorčići koji se mogu otvoriti i ispod kojih se krije dodatni tekst, ilustracije i pojašnjenja tako da će djeca zahvaljujući tome otkriti mnoštvo zadivljujućih detalja iz Isusove svakodnevice, i onodobnog života, iz razdoblja od prije više od dvije tisuće godina.

Osim što se u ovoj slikovnici djeci na pristupačan način približava Isusovo vrijeme, zahvaljujući njoj bit će im lakše shvatiti i mnoge prispodobe iz Evanđelja, a koje su vezane za onodobno vrijeme i način života.

Tekst za slikovnicu je napisala poznata dječja autorica Lois Rock, a izrađena je u kvalitetnom tvrdom uvezu s unutrašnjim kartonskim stranicama, na kojima razumljiv i djeci pristupačan tekst prate ilustracije s mnoštvom detalja.  Slikovnica je prikladna kako za one najmanje, tako i za sve ostale uzraste djece vrtićke dobi.

Slikovnica Isusovo vrijeme. Mali vremeplov je dostupna u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a moguće je o njoj više saznati na linku ovdje.