Bitno o vjeri: "Znakovi života" Scotta Hahna

Scott Hahn, autor uspješnice "Gozba Jaganjčeva", u knjizi "Znakovi života" – svojevrsnoj priručnoj katoličkoj enciklopediji praktičnoga života – pristupačno i sveobuhvatno obrazlaže temeljne stvarnosti vjerskoga života i prakse, vodeći čitatelje k boljemu poznavanju katoličkih obreda, običaja i molitava.

"Znakovi života" su jasan i sveobuhvatan vodič kroz biblijska vjerovanja i povijesne običaje nastale na temelju katoličkoga nauka i prakse. Posvetivši jedno poglavlje svakoj temi, autor vodi čitatelja na put koji osvjetljava korijene i značenje brojnih stvarnosti koje tvore dio zajedničke zapadne vjerske i kulturne baštine, uključujući znak križa, misu, sakramente, molitvu sa svecima, anđele čuvare, svete slike i relikvije, slavlje Uskrsa, Božića i ostalih blagdana, dnevne molitve i još mnogo toga. Svako poglavlje zaključuje se odjeljkom "Prebirite u srcu" koje čitatelju pomaže da spomenute prakse i pobožnosti usvoji u osobnomu duhovnom životu.

Ovako sastavljena, ova je knjiga namijenjena svima koji žele produbiti i poboljšati svoju vjersku kulturu i informiranost. S obzirom da se sastoji od 40 poglavlja posebice je prikladna za vrijeme korizme da se kroz 40 dana u korizmi, čitajući po jedno poglavlje dnevno, bolje upozna vlastitu vjeru.

Knjigu možete i prelistati ovdje.