Godišnje okupljanje Verbumovaca u Lužnici povodom obilježavanja 20 godina Verbuma

Nakladna kuća Verbum 15. i 16. lipnja upriličila je okupljanje svojih pedeset djelatnika u Duhovno-obrazovnom centru Marijin dvor u Lužnici. Povod okupljanja svih djelatnika iz 12 gradova u kojima se nalaze Verbumove poslovnice bilo je obilježavanje 20 godina djelovanja Verbuma koji je s radom započeo 1992. godine.

Od pokretanja nakladničke djelatnosti u Splitu 1992. godine; preko knjižarskog lanca od dvanaest knjižara u Splitu, Dubrovniku, Šibeniku, Zadru, Rijeci, Zagrebu, Varaždinu, Požegi, Vinkovcima, Slavonskom Brodu i Osijeku; objave gotovo četiristo vrijednih naslova na hrvatskom jeziku među kojima i uspješnica "Razgovor o vjeri" Josepha Ratzingera, "Svjetlo svijeta" Petera Seewalda, trilogije "Isus iz Nazareta"; različitih aktivnosti na polju društvenog i kulturnog života poput kulturnih manifestacija Dani kršćanske kulture u Splitu, Dubrovniku i Šibeniku; Susreta s autorom u Splitu; Večeri u knjižari u Zadru; kao i različitih drugih tribina i predstavljanja autora i knjiga diljem Hrvatske i u inozemstvu, Verbum je svojim angažiranim radom obilježio doista plodnih 20 godina, o čemu je bilo riječi i u izlaganju Verbumova glavnog urednika mr. sc. Petra Balte pod nazivom "Verbum – pogled unatrag, pogled unaprijed ". Tom je prigodom Verbumov direktor Miro Radalj jubilarcima, njih osam koji su u Verbumu zaposleni 10 i 15 godina, podijelio i prigodne darove.

Drugoga dana program je upotpunilo izlaganje magistre psihologije Ive Konjevod na temu "Što volim u knjižarama Verbum i gdje vidim mogućnost napretka" koja je i sama Verbumova čitateljica, a čije je izlaganje potaknulo djelatnike na međusobno dijeljenje dojmova i iskustava susreta čitatelja i knjiga.

U nedjelju su djelatnici Verbuma sudjelovali i na zajedničkoj misi koju je predvodio dugogodišnji suradnik dr. fra Josip Blažević, a pjesmu je predvodio kantautor Luka Balvan čiji su nosači zvuka duhovnih pjesama objavljeni u nakladi Verbuma.

Na taj je način zaokruženo dvodnevno druženje pedeset Verbumovih djelatnika iz cijele Hrvatske.