Predstavljena knjiga "Dobri utjecaji" oca Jérômea

Na konferenciji za medije u prostorijama nakladne kuće Verbum u Splitu u četvrtak, 4. svibnja predstavljena je knjiga "Dobri utjecaji" oca Jérômea. Knjigu su predstavili dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladne kuće Verbum i mr. sc. Petar Balta glavni urednik nakladne kuće Verbum.

Otac Jérôme bio je inženjer agronomije koji je osjetio monaški poziv i cijeli život je proveo u čuvenoj trapističkoj opatiji Notre-Dame de Sept-Fons. Snagom svoje duhovne privlačnosti prenosio je svoje duhovno znanje i iskustvo generacijama monaha, a preko svojih knjiga i svima onima koji žive u svijetu i tragaju za autentičnim duhovnim iskustvom i obogaćenjem. U knjizi "Dobri utjecaji" do izražaja dolazi privlačna snaga osobnosti oca Jérômea, kao i njegova snažna vjera i duboka ljubav prema onima koje duhovno savjetuje. Vlastitim životnom primjerom je poučavao kako duhovni put svetosti uključuje samozatajnost  i skromnost.

Knjiga je kronika dobrih utjecaja, kronika malih događaja koji su oblikovali toga svetog čovjeka i učvrstili ga u vjeri, pobožnosti i njegovu monaškom zvanju. Uz dobro opisan portret oca Jérômea knjiga sadrži i zbir njegovih duhovnih pouka i poticaja prepun dubokih misli i promišljanja koja privlače srce svakoga čitatelja na tihu sabranost, na tišinu i na otvaranje prostora onom najdubljem u nama. Otac Jérôme naglašava da istinsko duhovno iskustvo valja učiti od onih koji su imali dovoljno hrabrosti hoditi duhovnim putem i koji nisu odustali zbog prepreka. Knjiga "Dobri utjecaji" upravo nudi to osobno životno iskustvo, blago duhovnosti jednog monaha trapista i sigurno će one koji je uzmu u ruku nadahnuti monaškom duhovnošću, ali i pružiti podršku koja je nužno potrebna za molitveni život u svijetu.

Otac Jérôme svakome od nas poručuje da nije stvar prošlosti ili šale kada se priča o molitvi koja može zadovoljiti i najnezasitnije i najzahtjevnije srce. Sve ono što je zapisano o molitvi prošli su kako otac Jérôme kaže "ništa manje i ništa više ljudi nego vi i ja".

Knjiga "Dobri utjecaji" dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a moguće je više o njoj saznati na linku ovdje.