Nova izdanja u nizu HOSANA dostupna su u knjižarama Verbum!

Izdavački niz HOSANA donosi najširoj publici pristupačne i cjenovno povoljne knjižice molitava. Ovaj niz u lipnju donosi četiri nova naslova s kvalitetno priređenim molitvama i pobožnostima: Četrnaestero svetih pomoćnika u nevolji, Pobožnost sv. Ekspeditu, Pobožnost sv. Šarbelu Makhlufu te Pobožnost Gospi Fatimskoj.

Četrnaestero svetih pomoćnika
Četrnaestero svetih pomoćnika je naziv za skupinu svetaca koje se zajedno moli za zagovor kod raznih oboljenja i nevolja. Među svete pomoćnike uvijek se ubraja i Marija Bogorodica kao kraljica mučenika i pomoćnica kršćana. Ova knjižica donosi povijest štovanja, popis svetih pomoćnika, četrnaestero svetih pomoćnika u Hrvatskoj, devetnicu u nevolji, litanije te zazive i molitve za zagovor svetim pomoćnicima. Utecimo se njihovom zagovoru!

Pobožnost svetom Ekspeditu
Rimski stotnik, Ekspedit, u Armeniji je podnio mučeništvo 303. godine zbog obraćenja na kršćanstvo. Nije oklijevao kod odluke za obraćenjem, stoga je dugo štovan kao zaštitnik od svakoga odugovlačenja, ali i kao zagovornik u hitnim slučajevima. Sv. Ekspeditu ljudi se utječu u hitnim i neodgodivim situacijama, a prati ga glas sveca koji istoga časa odgovara i uslišava molitve. Mi se često dovedemo u napast da posumnjamo u Božje milosrđe te da pobožnu i pouzdanu molitvu odgađamo za sutra. Ugledajmo se u primjer svetog Ekspedita i po uzoru na njega odlučimo: "Bit ću kršćanin još danas!" Ne oklijevajmo, ne sumnjajmo!

Pobožnost svetom Šarbelu Makhlufu
Život sv. Šarbela bio je prožet dubokom molitvom, razmatranjem nebeskih stvarnosti i opsluživanjem Pravila svetoga Reda. Sveti Šarbel je rođen u maronitskoj obitelji na sjeveru Libanona, a na krštenju dobiva ime Josip. Nakon što je napustio dom i otišao u samostan, uzima redovničko ime Šarbel i započinje strog asketski život. Kasnije postaje pustinjak, život je proveo u zapuštenoj i ruševnoj kolibi koja će ostati nijemi svjedok njegovih žarkih vapaja Bogu. Ova knjižica molitava daje nam mogućnost da upoznamo ovog divnog sveca i njegov moćni zagovor.

Pobožnost Gospi Fatimskoj
Proslava stote obljetnice Gospinog ukazanja u Fatimi podsjeća nas na potrebu obraćenja i življenja života djece Božje. Kroz molitve, litanije, devetnice i posvete u ovoj knjižici - Pobožnosti imamo mogućnost otvoriti svoje srce našoj Majci, priliku da budemo Njeni i osjetiti Njenu ljubav i moćni Majčinski zagovor.

Knjižice su priređene u manjem formatu kako bi bile prikladnije za molitve, a svaka od njih je lijepo grafički oplemenjena te tiskana u koloru na visoko kvalitetnom papiru.

Pristupačne su po cijeni od 9 kn i 12 kn, ovisno o broju stranica (32 stranice i 64 stranice).