"Sedam velikih mitova o Katoličkoj Crkvi" uskoro u knjižarama

U izdanju nakladne kuće Verbum početkom listopada na police knjižara stiže nova zanimljiva knjiga koja pomaže u razumijevanju i razlikovanju neistina koje se pripisuju Katoličkoj Crkvi, a koja će zasigurno biti zanimljiva čitateljima. Riječ je o knjizi Christophera Kaczora Sedam velikih mitova o Katoličkoj Crkvi.

U svakomu je razdoblju, pa tako i danas, bilo onih koji su prema Katoličkoj Crkvi imali stav nepovjerenja i neprijateljstva. No je li takav stav opravdan ili se temelji na zabludama i predrasudama koje potječu iz nedovoljna poznavanja činjenica?

Ova knjiga odvaja činjenice od zabluda. Bez zaobilaženja negativnosti i bez opravdavanja onoga što je loše autor Christopher Kaczor na snažan i lucidan način pojašnjava službeni crkveni nauk i iznosi argumente o katoličkoj vjeri i praksi jasno pokazujući kako se negativan stav prema Crkvi temelji na nesporazumima i dezinformacijama.

Nijedna knjiga ne može obuhvatiti odgovore na sva pitanja i prigovore katoličanstvu, ali u ovoj knjizi analizira se sedam najkontroverznijih i najčešćih mitova o Katolickoj Crkvi:

  • Crkva se suprotstavlja znanosti: mit o katoličkoj iracionalnosti
  • Crkva se protivi čovjekovoj slobodi i sreći: mit o katoličkoj ravnodušnosti prema ovozemaljskomu blagostanju
  • Crkva mrzi žene: mit o katoličkoj mizoginiji
  • Crkva je ravnodušna prema ljubavi i zato zabranjuje kontracepciju: mit o suprotnosti između ljubavi i prokreacije
  • Crkva mrzi homoseksualce: mit o katoličkoj homofobiji i oglušivanju o problem AIDS-a/HIV-a
  • Crkva se protivi istospolnomu braku jer je netrpeljiva: mit o nepostojanju racionalne osnove za ograničavanje braka na životnu zajednicu jednoga muškarca i jedne žene
  • Svećenički je celibat uzrok seksualnoga zlostavljanja maloljetnih osoba: mit o svećeničkoj pedofiliji.