"Jedi, posti, slavi" - bestseler koji otkriva duhovne i tjelesne dobrobiti posta u svim knjižarama Verbum

Nakladnička kuća Verbum za ovu je korizmu pripremila poseban vodič kroz tjelesne i duhovne dobrobiti posta – knjigu Jedi, posti, slavi, koja objedinjuje suvremene znanstvene spoznaje o postu kao i duhovne uvide o toj drevnoj vjerskoj praksi.

Autor knjige Jay Richards, cijenjeni američki znanstvenik, autor više bestselera i gostujući predavač na više sveučilišta, u knjizi Jedi, posti, slavi povezuje bogatu tradiciju i praksu kršćanskoga nauka s rastućom znanstvenom podrškom postu pokazujući sve njegove zdravstvene dobrobiti i koristi. Autor stavlja u prvi plan činjenicu kako kršćani, prije svih, imaju puno dobrih razloga da ga učine sastavnim dijelom svoga načina života.
Richards nam pomaže razumjeti zašto je post važan, na koji nas način duhovno hrani i potpomaže. Njegov mudar, informiran i učen pristup temi discipline posta knjiga je za svakoga tko želi saznati kako se i kada uzdržavati od koje hrane, dok istovremeno dolazi do spoznaje kako je temelj životne preobrazbe sinergija posta, poznavanja vlastitog tijela i molitve.

Autor u ovom jedinstvenom vodiču pokazuje kako popularni trend povremenog ili isprekidanog posta upotrijebiti kao sredstvo za duhovno i tjelesno zdravlje. Spajajući najnovije spoznaje te bogatu vjersku tradiciju, Richards iznova otkriva sve blagodati ove stoljetne duhovne prakse. Pri tome koristi uvide i iz raznih vrsta prehrane: paleo, ketogene, prehrane s niskim udjelom ugljikohidrata i sl., koje je združio s najsuvremenijim znanstvenim istraživanjima da predloži i detaljno obrazloži 40-dnevni program posta, koji se može primijeniti u bilo koje doba godine, ali i izvrsno uklopiti u pokorničko liturgijsko doba korizme ili došašća.

Uvodeći u drevnu praksu posta, ali i u istinski smisao gozbi i slavlja, Jedi, posti, slavi otkrit će sve blagodati posta, kako onima koji ga redovito prakticiraju, tako i onima koji nikada nisu postili, pokazujući kako je ta praksa dobra i zdrava za sve, u duhovnom, ali i u psihičkom i fizičkom smislu.

Autor ovog bestselera Jay W. Richards (r. 1967.) viši je znanstveni suradnik Heritage Foundationa, gostujući profesor na Ekonomskom fakultetu Busch School of Business pri Američkom katoličkom sveučilištu, viši suradnik na Discovery Institute i izvršni urednik The Streama. Napisao je ili uredio više od deset knjiga, među kojima su dva naslova bili bestseleri New York Timesa.

Knjigu Jedi, posti, slavi, jedinstveni vodič kroz duhovne i tjelesne dobrobiti posta, možete pronaći u svim knjižarama Verbum i na web knjižari verbum.hr, a više o knjizi možete sazanti na linku ovdje.