Predstavljena knjiga "Kralj začina"

Nakladnička kuća Verbum u četvrtak 9. veljače na konferenciji za medije predstavila je knjigu Kralj začina. Na konferenciji su sudjelovali dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladničke kuće Verbum i Mislav Vušković, koordinator projekata nakladničke kuće Verbum.

Nakladnička kuća Verbum nedavno je u svojoj biblioteci Populus, izdavačkom nizu u kojem se objavljuju popularni, oplemenjujući i opuštajući romani povijesne tematike s romantičnom notom, objavila roman Kralj začina svjetski poznate autorice Elizabeth Camden.

Ova nagrađivana autorica domaćoj publici već je poznata po svojoj uspješnici Protiv plime. Novoobjavljeni roman Kralj začina donosi priču o Grayju Delacroixu koji je posvetio život izgradnji hvaljena globalnoga carstva začina, ali to je imalo cijenu. Odlučan spasiti svoju obitelj prije nego što stvari izmaknu kontroli, zauvijek se vraća u dom svojih predaka nakon godina putovanja svijetom.

Kada mlada botaničarka Annabelle Larkin s Instituta Smithsonian pod prijetnjom otkaza dobije zadatak intervjuirati toga misterioznog kralja začina i pristupiti njegovoj jedinstvenoj i egzotičnoj zbirci biljaka i začina, nema pojma da se nalazi na pragu ulaska u opasni svijet političkih intriga, obiteljskih nesuglasica i međunarodnih skandala.

Nesposobna poreći svoju očaranost povučenim uspješnim poduzetnikom, Annabelle će biti prisiljena birati između svoga srca i uvjerenja do kojih joj je iznimno stalo. Priča otkriva mogu li Gray i Annabelle pronaći put kroz oluju skandala koja prijeti i uništenju obitelji za koju se Gray bori da je spasi.

Spajajući neočekivanu romansu sa stvarnim političkim spletkama i temama izdaje i oprosta Camden je stvorila arhetipske likove s kojima se svatko lako može suživjeti, što je dodatni razlog da Kralj začina potpuno zaokuplja čitatelja.

Ovaj pustolovni i zabavni roman prvi je dio trilogije Nada i slava, ali zahvaljujući cjelovitoj i zaokruženoj radnji čita se kao zasebno djelo. Camden u Kralju začina vješto tka intrigantnu i očaravajuću priču, donoseći bogate i vjerne opise povijesnih zbivanja trgovine začinima, a sve prožima nadahnutom prozom koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Hrvatsko izdanje knjige Kralj začina u prijevodu Alenke Mirković, dostupno je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare verbum.hr. Više o njoj možete saznati na linku ovdje.