Nova knjiga pape Franje "Bog je mlad" uskoro u Hrvatskoj

Dvije godine poslije knjige Božje je ime Milosrđe, objavljene u preko 100 zemalja, te prošle godine objavljene knjige Oče naš, novi veliki izdavački projekt obilježit će pontifikat pape Franje u 2018. godini: knjiga intervju Bog je mlad, čija će svjetska premijera biti 20. ožujka 2018.

Međunarodni projekt istodobnog objavljivanja ove nove Papine knjige koordinira talijanski nakladnik Piemme, a u njega je uz vodeće svjetske izdavače kao što su američki Random House, španjolski Editorial Planeta, francuski Robert Laffont, njemački Herder itd. uključen i hrvatski izdavač Verbum.

Papa Franjo u ovoj knjizi svim ljudima upućuje i na srce stavlja oslobađajuću poruku koja nadilazi sadašnjicu i zacrtava budućnost kako bi se istinski obnovio svijet u kojem živimo. U hrabru, iskrenu i otvorenu razgovoru s Thomasom Leoncinijem Papa se obraća ne samo mladima cijeloga svijeta, unutar i izvan Crkve, nego i svima odraslima koji imaju odgajateljsku ulogu, ulogu vodstva u obitelji, u župama i biskupijama, u školi, u svijetu rada, u udrugama i u najrazličitijim ustanovama.

Njegova se promišljanja odvažno, mudro i gorljivo bave važnim temama današnjice – od onih najintimnijih do onih vezanih za društveno i javno područje. Ispreplićući duhovne poticaje te vlastite uspomene i predviđanja, papa Franjo u knjizi tako dotiče mnoge suvremene izazove kao što su odnosi među generacijama, perspektive mladih, strahovi i snovi, površno življenje, ovisnosti, moda i ljepota, depresija, bullying, plastična kirurgija, potreba da se bude vidljiv na društvenim mrežama, lažne vijesti itd. Knjiga Bog je mlad odiše perspektivom i nadom te zasigurno može poslužiti obogaćenju svakog čovjeka, kao i boljem razumijevanju u obiteljima i društvu.

Verbumovo hrvatsko izdanje bit će dostupno u knjižarama od prvoga dana svjetske premijere 20. ožujka 2018., a knjigu je već sada moguće unaprijed naručiti preko web knjižare verbum.hr na linku ovdje.