Verbum predstavio knjigu Holly Pierlot "Tajna uspješnoga majčinstva"

U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak 20. listopada na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Tajna uspješnoga majčinstva" Holly Pierlot. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum. 

Knjiga "Tajna uspješnoga majčinstva" proizišla je iz bogata majčinskoga iskustva autorice, majke petero djece, kojoj je majčinstvo postalo životnim poslanjem.

Autorica Holly Pierlot i sama je bila na rubu snaga i živaca, jer su majčinstvo i kućanske obveze nadilazili njezine snage. Nije mogla naći vremena ni za što. Međutim, ostvarila je promjene uz pomoć, kako to ona naziva, majčina pravila – životnog pravila koje je preobrazilo njezin život i koje preporučuje u ovoj knjizi ne tek kao još jedan skup rasporeda nego kao cjelovit način na koji kršćanske majke mogu odgovoriti na svoj životni poziv, zadobiti nutarnji mir te radosno rasti u obiteljskomu zajedništvu i bliskosti s Bogom.

U svojoj knjizi Holly Pierlot donosi niz uputa i savjeta upućenih ne samo majkama nego i cijelim obiteljima te otkriva kako izbjeći preopterećenost, stres i umor; pobijediti frustriranost, obeshrabrenost i osamljenost; nadići nered i zadobiti kontrolu nad vlastitim kućanstvom i domom; biti bliže Bogu i vlastitomu suprugu te bolje odgajati djecu; imati uredan dom i zadovoljnu i sretnu djecu. Osim toga ona detaljno upućuje u stvaranje životnoga pravila koje unosi red u obitelj i koje funkcionira u svim okolnostima, a potpomognuto je usvajanjem pet životnih prioriteta koji tvore okosnicu majčinskoga poziva.

Povezujući drevnu duhovnu mudrost s praktičnom životnom učinkovitošću, "Tajna uspješnoga majčinstva" otkriva kako majke mogu odgovoriti na poziv ljubavi, živeći majčinstvo kao radosno zvanje.

Knjigu možete prelistati ovdje.