Verbum deseti put nastupa na Sajmu knjige u Frankfurtu

Od 12. do 16. listopada održava se 63. Sajam knjige u Frankfurtu - Frankfurter Buchmesse, na kojem nastupa oko 7300 izlagača iz 110 zemalja svijeta, a među njima i nakladna kuća Verbum koju u Frankfurtu predstavljaju mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

Riječ je o najvećem sajmu ove vrste u svijetu, koji predstavlja važan prostor za globalnu kulturnu razmjenu, a u sklopu sajma Hrvatska predstavlja svoju kulturno-književnu ponudu koju će predstaviti četrdesetak domaćih nakladnika.

Verbum, koji na sajmu kao izlagač nastupa od 2002. godine, ove godine izlaže tridesetak novih naslova među kojima su knjige vjerske tematike, publicistički naslovi, romani, izdanja za djecu, od kojih su neki naslovi plod suradnje ostvarene na prošlogodišnjem Sajmu knjige u Frankfurtu.

Sajam knjiga prate i različite kulturne manifestacije, predstavljanja, tribine i okrugli stolovi, a organizator sajma najavio je preko 3.000 različitih događanja ove godine. Sajam svake godine privuče nekoliko stotina tisuća posjetitelja, kako iz područja struke, tako i iz poslovnog svijeta, medija te različitih ljubitelja dobre literature zbog čega je nezaobilazno mjesto međukulturalnog dijaloga kojem će i hrvatski predstavljači dati svoj obol.