Predstavljena knjiga "Don Dolindo - Isuse, misli ti!"

Nakladnička kuća Verbum u četvrtak 4. svibnja na konferenciji za medije predstavila je knjigu Don Dolindo – Isuse, misli ti!. Na konferenciji su sudjelovali mr.sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum i Mislav Vušković, koordinator projekata nakladničke kuće Verbum.

Talijanski svećenik i mistik don Dolindo Ruotolo hrvatskoj je publici već poznat po molitvi Isuse, misli ti. Kako bismo još bolje upoznali ovog duhovnog velikana, nakladnička kuća Verbum nedavno je objavila knjigu Don Dolindo – Isuse, misli ti! Riječ je o vrijednom djelu i biseru duhovne literature koji je nastao je kao zajednički projekt Grazie Ruotolo, nećakinje don Dolinda i poznatog talijanskog novinara Luciana Regola.

Grazia Ruotolo, nećakinja i posljednja živuća rođakinja jednoga od najvećih mistika našega vremena, don Dolinda Ruotola (1882.–1970.), odlučila je ovom knjigom sa svima podijeliti golemu životnu i duhovnu ostavštinu svoga strica. Njezina sjećanja, prikupljena svjedočanstva i anegdote, vode čitatelja na nesvakidašnje putovanje koje će vam omogućiti da upoznate don Dolinda, kojega je Padre Pio nazvao velikim svecem i apostolom iz Napulja.

Svećenik, egzorcist, sada sluga Božji čiji je proces za kanonizaciju u tijeku, don Dolindo od malih nogu vodi dijalog s nebom, posebice s Gospodinom Isusom, Gospom, ali i s anđelom čuvarom i svetom Gemmom Galgani. Njegov lik povezan je s ocem Pijom, s kojim je bio u duhovnom odnosu i s kojim je dijelio zdravlje koje je bilo uvijek na kušnji, mistične pojave poput bilokacije, noćne sukobe s đavlom i vedru poslušnost autoritetu Crkve i u najtežim vremenima.

Knjiga Don Dolindo – Isuse, misli ti!, koja nosi podnaslov Život, čuda, proroštva, osim što daje cjelovit uvid u don Dolindov život i u njegovu duhovnost, otkriva i mnoga njegova čuda i proroštva, kao ono kada je 13 godina unaprijed prorekao izbor Ivana Pavla II. Dodatna je vrijednost knjige i mnoštvo citata iz njegovih osobnih poruka onima koji su tražili zagovore i savjete, a diktirane su mu u nutarnjim lokucijama. Njegovo prvo učenje bilo je živjeti uvijek gledajući u Isusa, u sigurnosti da će se u svim okolnostima, čak i u najtežima i najbolnijima, ako se pouzdamo u njega, naš život okrenuti na dobro.

Ovaj klasik duhovnosti, knjigu Don Dolindo – Isuse, misli ti! u prijevodu Ivana Nekića možete naći u svim knjižarama Verbum i na web knjižari verbum.hr. Više o knjizi možete saznati na linku ovdje.