Verbum upravo objavio molitvenik "Izbavi nas od zla" oca Gabrielea Amortha

Nakladnička kuća Verbum upravo je objavila djelo Izbavi nas od zla, molitvenik koji je osobno sastavio najpoznatiji i najvažniji egzorcist našeg vremena, otac Gabriele Amorth.

Legendarni svećenik i egzorcist o. Gabriele Amorth kao službeni egzorcist Papine rimske biskupije mnoge je ljude oslobodio dugogodišnjega demonskog utjecaja. Posebice je postao poznat po knjigama Egzorcist govori i Novi izvještaji jednoga egzorcista, u kojima je opisao svoju borbu sa Sotonom i otkrio tajne demonskoga djelovanja. Dvije godine prije smrti dopunio je i probrao tekstove iz tih knjiga objedinivši ih u posebnoj, konačnoj knjizi koju je nakladnička kuća Verbum nedavno objavila pod naslovom Ispovijesti vatikanskoga egzorcista.

Međutim, nakon čitanja knjige Ispovijesti vatikanskoga egzorcista jasno je, kako i sam Amorth kaže, da se treba aktivno, molitvom, boriti protiv zla u svijetu. Tu nam u pomoć priskače molitvenik Izbavi nas od zla koji nosi podnaslov Molitve za oslobođenje, ozdravljenje i zaštitu u kojem je otac Amorth, odgovarajući na zamolbe i potrebe mnogih ljudi, sabrao molitve za oslobođenje, ozdravljenje i zaštitu. Ovaj mali molitvenik za obranu od svakoga oblika zla sadrži provjerene molitve iz Svetoga pisma i tradicije Crkve, molitve za oslobođenje od zloduha i utjecaja zlih sila, za nutarnje ozdravljenje, molitve za ozdravljenje od tjelesnih bolesti i patnja, za blagoslov ili oslobođenje kuća, radnih mjesta i polja, molitve protiv uroka, za mir srca te odabrane litanije i zazive.

U ovom molitveniku otac Amorth donosi one molitve za koje je u svojoj dugogodišnjoj egzorcističkoj praksi zaključio da su najučinkovitije i da najbolje mogu pomoći ljudima koji pate od raznih duhovnih boljki. Naglasak koji je ovim molitvenikom otac Amorth htio dati sastoji se u stalnom podsjećanju kršćana kako snaga zla u svijetu proizlazi primarno iz nedovoljne angažiranosti kršćana i kako je molitva primarno sredstvo borbe.

Ovaj koristan i jedinstven molitvenik možete naći na web knjižari verbum.hr, u Verbumovim zagrebačkim knjižarama, a u narednim danima i u svim drugim knjižarama Verbum. Više o knjizi možete saznati na linku ovdje.