Biblioteka USKL!ČNIK bogatija za tri nova naslova pape Ivana Pavla II.

Verbumova biblioteka Uskličnik bogatija je za tri nova naslova pape Ivana Pavla II. / Karola Wojtyle koja će zasigurno oduševiti čitatelje budući je riječ o naslovima koji više nisu dostupni u tvrdom uvezu kako su izvorno bili objavljeni, te su sada čitateljima dostupni u džepnom uvezu i po povoljnijim cijenama.

Beatifikacija papa Ivana Pavla II. nesumnjivo je poticaj da se s likom i djelom ovoga velikoga čovjeka i pape upoznamo bolje, a u tome će zasigurno pomoći i novi naslovi.

"Ljubav i odgovornost" već desetljećima je vrlo čitana i na mnoge jezike prevođena knjiga i nesumnjivo jedno od temeljnih autorskih djela Karola Wojtyle te se drži osnovom za razumijevanje njegova papinskoga nauka o ljubavi i spolnosti, poznata kao teologija tijela Ivana Pavla II.

"Prijeći prag nade" knjiga je u kojoj po prvi puta jedan papa bez zadrške odgovara na pitanja i nedoumice koje su vlastite današnjem čovjeku, a uključuju čitav niz različitih tema kao što su uloga papinstva, molitva, Božja opstojnost, odnos kršćanstva spram židovstva, islama i budizma, vječni život, budućnost kršćanstva, uloga žena u Crkvi itd.

"Ustanite, hajedemo!" knjiga je u kojoj Papa objašnjava razloge koji su ga potakli da napiše ovo autobiografsko djelo, a slijede poglavlja u kojima opisuje svoje pastoralno i ljudsko iskustvo u tijeku obnašanja biskupske službe u Krakowu, pa sve do izbora za papu 16. listopada 1978. godine. U knjizi se prepoznaje snažan i vedar Papin duh, a prepuna je životne snage i svježine koja se očituje i u naslovu.

Nakladna kuća Verbum 2011. godine pokrenula je novu biblioteku u kojoj  objavljuje knjige koje su već postigle veliki uspjeh kod čitatelja, a u novom ruhu džepnog uveza biblioteke Uskličnik dostupne su svima koji nisu imali prigodu čitati ih u prethodnim izdanjima. Verbumove uspješnice u biblioteci Uskličnik odlikuje prepoznatljiv izgled i format te prihvatljive cijene. Dosada su u biblioteci Uskličnik objavljena 24 naslova, a vrijedne i zanimljive knjige čitateljima su dostupne po cijeni od 39 do 89 kn.