Noć knjige u Verbumu

U Hrvatskoj je u srijedu, 23. travnja po treći put održana manifestacija Noć knjige s ciljem promicanja knjige, kulture čitanja, autora i izdavaštva.

Nakladna kuća Verbum od početka je uključena u program manifestacije Noć knjige, a u trećoj godini održavanja Noći knjige sudjelovala je sa svojim knjižarama u Zagrebu (Teslina 11) i Splitu (Trumbićeva obala 1) gdje su svim posjetiteljima vrata bila otvorena do 24 sata.

Posjetitelji Verbumovih knjižara imali su mogućnost upoznati se s bogatom ponudom koja uključuje preko 5000 naslova više od sto nakladnika, a Noć knjige u Verbumu obilježila je i akcija "Uzmi 3, plati 2" koja je vrijedila za sve knjige u izdanju Verbuma, preko 400 naslova s područja: religija i duhovnost, čovjek i društvo, obitelj i roditeljstvo, djeca i mladi, književnost, publicistika itd.

Inače, 23. travnja obilježava se Svjetski dan knjige i autorskih prava, a Dan hrvatske knjige obilježava se 22. travnja u spomen na Marka Marulića koji je toga datuma 1501. godine dovršio "Juditu" te se tom prigodom organizira manifestacija Noć knjige koja je i ove godine privukla velik broj zaljubljenika u knjige, o čemu svjedoče i Verbumove knjižare.