Na konferenciji za medije predstavljena knjiga "YOUCAT. Update! Ispovjedi se!"

U prostorijama nakladne kuće Verbum u srijedu, 2. travnja na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "YOUCAT. Update! Ispovjedi se!" autora Klausa Dicka, Rudolfa Gehriga, Bernharda Meusera i Andreasa Süßa. Knjigu su  predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.   

Nakon velikog uspjeha kod čitatelja prethodnih "YOUCAT" izdanja i novi vodič za ispovijed, koji na zanimljiv i poticajan način približava sakrament ispovijedi, zasigurno će biti vrijedna pomoć u razumijevanju sakramenta ispovijedi i važnosti pristupanja istome, kako mladima tako i svima onima koji vole živopisna izdanja kakvo je novi "YOUCAT. Update! Ispovjedi se!".          

Sakrament ispovijedi jedinstven je dar kojim možemo u srcu zadobiti istinski mir i pomirenje s Bogom. Iako mnogi mladi traže ispovijed, ima puno i onih koje je potrebno potaknuti, približiti im sakrament pomirenja na razumljiv, jednostavan, a opet dubok način.

Naglasak Vodiča je na Božjem milosrđu, a glavna je poruka ta da ispovijed nije neugodna dužnost nego je golemi dar koji oslobađa čovjeka i omogućuje mu da doživi neizmjernu Božju ljubav te mu omogućuje posve novi početak. Stoga, ova je knjiga pravo ohrabrenje za mladu publiku i poticaj da radosno pristupe sakramentu pomirenja.

Ovaj Vodič – molitvenik sadrži poticaje na pomirenje s Bogom u sakramentu pomirenja, zatim suvremeno koncipiran ispit savjesti (na principu IN&OUT liste), prikladne pripravne molitve za dobru ispovijed te jednostavne i detaljne upute kako se ispovjediti. Osim sadržajno, ovo je izdanje atraktivno i svojim ilustracijama, grafikom te već prepoznatljivom kreativnošću YOUCAT izdanja.

Bogat sadržajem, privlačan formatom i opremom, "YOUCAT. Update! Ispovjedi se!" zasigurno će biti odličan vodič za pripravu i slavlje sakramenta pomirenja.

Dosada je u nakladi Verbuma objavljeno pet YOUCAT izdanja. Uz "YOUCAT. Update! Ispovjedi se!" to su još i "YOUCAT - Katekizam za mlade", "YOUCAT - Molitvenik za mlade", "YOUCAT - Priprava za sakrament potvrde - priručnik za krizmanike" te "YOUCAT - Priprava za sakrament potvrde - priručnik za voditelje".