Predstavljen inspirativan roman "Kruh anđeoski" Tesse Afshar

U prostorijama nakladničke kuće Verbum u Splitu, u četvrtak 13. veljače na konferenciji za medije predstavljen je izvrstan roman Kruh anđeoski autorice Tesse Afshar. Knjigu su predstavili dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladne kuće Verbum i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum.

Nakladnička kuća Verbum pod posebnim izdavačkim nizom Populus objavljuje popularne, oplemenjujuće i opuštajuće romane, a niz je sada bogatiji za još jedan naslov: Kruh anđeoski novi roman Tesse Afshar. Ova spisateljica je jedna od najomiljenijih suvremenih autorica popularne književnosti, a hrvatskoj čitateljskoj publici je već poznata po inspirativnim romanima s romantičnim elementima kao što su Biser u pijesku, Polje milosti i Mjesto tišine.

I upravo objavljeni roman Kruh anđeoski odlikuje se time kao i temeljitim istraživanjem povijesnih detalja te biblijski nadahnutom radnjom. Čitatelji će tako slijediti ljubavnu priču koja nas vodi u prvo stoljeće, a uključuje i izdaju i razočaranje, ali i rađanje nove ljubavi, a sve to prožeto je snažnim duhovnim napredovanjem glavnog lika - poznate prodavačice grimiza Lidije.

Prije nego što je postala ugledna trgovkinja, bila je obična kći iz trgovačke obitelji koja je imala sređen i ispunjen život baveći se proizvodnjom grimiza. No kada je doživjela strašnu izdaju, ostala je bez ičega i Lidijin je život postao pustoš. Bila je prisiljena pobjeći u Filipe noseći sa sobom jedino očeve tajne formule za dobivanje grimizne boje. Stigavši u Filipe borila se svim snagama te zahvaljujući znanju, odlučnosti i poduzetnu duhu uspjela postati jedan od najuspješnijih trgovaca u gradu. Ipak, svaki je njezin uspjeh, svaku radost uporno pratila sjena razočaranja i doživljene izdaje od strane čovjeka kojeg je voljela najviše na svijetu. No od trenutka kada je upoznala apostola Pavla i čula od njega poruku nade i ljubavi njezin život se stubokom promijenio i morala je donijeti presudnu odluku – hoće li i dalje robovati strahu i ogorčenosti koji su do tada upravljali cijelim njezinim životom ili će se, podržana vjerom, otvoriti novom životu i budućnosti.

Tessa Afshar tako u ovoj knjizi na izvanredan način iznosi lik Lidije, jedne žene koja se odvažila krenuti putem hrabrosti, snalažljivosti i prijateljstva, izdignula se do uspjeha i pritom – promijenila sebe i cijeli svijet.

Knjiga Kruh anđeoski u prijevodu Mije Pavića dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr, a o njoj možete saznati više na linku ovdje.