"Riječi nade: 150 meditacija utjehe i ohrabrenja" Padra Pija u svim knjižarama Verbum

Nakladna kuća Verbum obavještava svoje vjerne čitatelje da je biser duhovne literature, knjiga omiljenog sveca i mističara Padra Pija pod naslovom Riječi nade izašla iz tiska. Ova jedinstvena knjiga donosi 150 meditacija utjehe i ohrabrenja omogućujući da vam Padre Pio bude duhovni savjetnik i prijatelj koji vas tješi i ohrabruje.

Riječi nade donose probrane i nadahnjujuće duhovne tekstove toga omiljenog sveca i mističara uz čiju pomoć se u život može pretočiti njegovo poznato geslo: „Moli, nadaj se, ne brini!‟. Sve meditacije sabrane u knjizi su jednostavne i kratke tako da ne zahtijevaju mnogo vremena, a donijet će vam veliku utjehu. Meditativni susret s Gospodinom uz riječi Padra Pija, obogaćene citatima iz Svetoga pisma i popratnim poticajnim pitanjem, dat će vam istovremeno i odgovore na neka od najdubljih pitanja ljudskoga srca, počevši od jednostavnih upita o duhovnom životu pa sve do vapaja duše koja želi saznati kako se nositi s neuspjesima i kušnjama, kako oprostiti, kako shvatiti smisao patnje itd. Riječi nade Padra Pija oslobodit će vas svake tjeskobe i straha i voditi vas kroz dan dajući vam ohrabrenje i u najtežim životnim situacijama.

Sveti Padre Pio čovjek je nade i jedan od najpopularnijih svetaca modernoga doba, svećenik, redovnik, ispovjednik i mistik. Rođen je 25. svibnja 1887. u Pietrelcini, gradu u južnoj Italiji. Godine 1903. pridružio se kapucinima, a sedam godina kasnije postao je svećenik. Godine 1916. postavljen je u San Giovanni Rotondo, gdje je ostao do smrti 23. rujna 1968. Godine 1918. zadobio je Kristove rane, stigme, koje su krvarile pola stoljeća. Bio je velik mistik i čudotvorac. Snagom Kristovom mnogim ljudima vratio je tjelesno, mentalno i duhovno zdravlje. Bezbroj ljudi vratilo se Isusu i Crkvi na njegov zagovor. Revno je obavljao svećeničku službu kao duhovnik i ispovjednik mnogih osoba. Preminuo je 23. rujna 1968., blaženim je proglašen 1999., a svetim 16. lipnja 2002. godine. Padre Pio jedan je od najpopularnijih svetaca modernoga doba koji i svojim životnim primjerom i nebeskim zagovorom nebrojenu mnoštvu pokazuje put do Krista.

Riječi nade Padra Pija će biti od pomoći svima onima koji trebaju ohrabrenje i nadu. Knjiga je dostupna u svim knjižarama Verbum i na web knjižari verbum.hr.