Nakladna kuća Verbum gostuje na Sajmu knjige u Frankfurtu

Od 11. do 15. listopada održava se 69. Sajam knjige u Frankfurtu - Frankfurter Buchmesse, na kojem se i ove godine očekuje velik broj izlagača, više od 7300 nakladnika iz stotinjak zemalja svijeta, a među kojima i nakladna kuća Verbum koju u Frankfurtu predstavljaju mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

Sajam knjige u Frankfurtu, kao najveći sajam knjige na svijetu, predstavlja važno mjesto za književnu i nakladničku djelatnost. Ujedno je i važno mjesto za kulturnu razmjenu o čemu svjedoči plodna suradnja zahvaljujući kojoj domaći čitatelji imaju mogućnost čitati vrijedne knjige stranih autora objavljene na hrvatskom jeziku. Osim toga, brojna hrvatska izdanja prevode se na druge svjetske jezike, a tako je i s izdanjima nakladne kuće Verbum.

Od osobitog značaja je to što nakladna kuća Verbum u Frankfurtu predstavlja i izdanja koja su samostalno priređena i koja može ponuditi stranim izdavačima, a to su knjige poticajnih misli pape Franje za prvopričesnike i krizmanike Sveta Pričest. Susret s Isusom – istinska radost te Sveta potvrda. Poticajne misli za krizmanike i Molitvenik pape Franje. Verbum je ove naslove samostalno priredio, a od izdavačke kuće Libreria Editrice Vaticana dobiveno je ovlaštenje za ustupanje drugim izdavačkim kućama diljem svijeta te su knjige već objavljene na nekoliko svjetskih jezika. Među ostalim vrijednim naslovima s kojima Verbum nastupa na Sajmu knjige u Frankfurtu je knjiga Uskrsnuće – upute za uporabu, francuskog autora Fabricea Hadjadja koji svojim inovativnim pristupom svojstvenom profinjenom francuskom duhu i istančanom osjećaju za stvarnost, donosi novost u sve što čini. Zanimljivo je i izdanje Nespomenuta suvremene američke spisateljice, dobitnice brojnih književnih nagrada – Francine Rivers.

Plod najvećeg sajma knjige na svijetu je i niz uspješnih projekata ostvarenih u suradnji nakladne kuće Verbum i inozemnih partnera, na radost hrvatskih čitatelja.

Sajam će do 15. listopada posjetiti oko 300.000 posjetitelja, a bogat program obilježit će niz događanja zbog kojih se Frankfurt, ovih nekoliko dana, s razlogom može nazvati središtem svijeta knjige.