Mertonov duhovni biser "Gora sa sedam krugova" dostupan na hrvatskom jeziku

Na konferenciji za medije u prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak 6. listopada predstavljena je knjiga "Gora sa sedam krugova"  Thomasa Mertona, a knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.  

Naklada kuća Verbum upravo je objavila djelo "Gora sa sedam krugova", jednu od najpopularnijih knjiga ikada napisanih o čovjekovoj potrazi za vjerom i nutarnjim mirom.

Donoseći potresnu životnu i duhovnu priču Thomasa Mertona, jednoga od duhovnih velikana 20. stoljeća, odmah po objavljivanju 1948. godine knjiga je privukla veliku pozornost javnosti. U samo godinu dana prodana je u 100.000 primjeraka i postala je jednom od najprodavanijih knjiga te godine, prevedena je na više od 50 svjetskih jezika, a njezina izdanja se neprestano obnavljaju sve do danas. Magazin National Review svrstao ju je na Top ljestvicu 100 najboljih knjiga publicistike 20. stoljeća, a uvrštena je i mnoge popise Top 10 duhovnih knjiga.

Opisujući svoja životna previranja i povlačenje od svijeta nakon što je bio duboko uronjen u njega, Merton u ovomu nenadmašnom klasiku govori o duhovnim stremljenima koja su svojstvena svakomu čovjeku u potrazi za smislom. Prožeta temeljnim pitanjima, dubinom misli i jednostavnošću izričaja knjiga "Gora sa sedam krugova" dotakla je srca milijuna čitatelja te se smatra jednim od najutjecajnijih duhovnih djela svih vremena.

Ovo neizostavno štivo za svakoga vjernika, ali i za sve one koji traže svoj životni put, one koji misle da su ga nepovratno izgubili, kao i za one koji ne znaju da ikakav put postoji, čuveni biskup Fulton J. Sheen s pravom je nazvao "Augustinovim Ispovijestima 20. stoljeća".

"Gora sa sedam krugova" priča je o nadi protiv svake nade, o tome kako svaki čovjek može doživjeti čudesan put preobrazbe, a sada u novomu Verbumovu izdanju biva dostupna svima onima koji tragaju za istinom i smislom.

Knjiga "Gora sa sedam krugova" dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a moguće je više o njoj saznati na linku ovdje.