15 godina nakladne kuće Verbum na Sajmu knjige u Frankfurtu

Od 19. do 23. listopada održava se 68. Sajam knjige u Frankfurtu - Frankfurter Buchmesse, a i ove godine očekuje se velik broj izlagača, više od 7300 nakladnika iz stotinjak zemalja svijeta, a među kojima i nakladna kuća Verbum koju u Frankfurtu predstavljaju mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

Ovogodišnji 15. nastup nakladne kuće Verbum na Sajmu knjige u Frankfurtu obilježit će niz noviteta i vrijednih naslova, a prigoda je to i za susret s poslovnim partnerima iz inozemstva. Ovu godinu u nakladnoj kući Verbum na poseban način obilježile su dvije iznimne knjige: Božje je ime Milosrđe pape Franje i Posljednji razgovori pape emeritusa Benedikta XVI. objavljene istodobno sa svjetskim premijerama, a riječ je o knjigama koje osvajaju srca čitatelja, te će njima posebna pozornost pripasti i na sajmu u Frankfurtu. Knjiga pape Franje Božje je ime Milosrđe,objavljena istodobno sa svjetskom premijerom 12. siječnja ove godine, osvojila je čitatelje o čemu svjedoči i to da jejedna od najprodavanijih knjiga ove godine u Hrvatskoj. Knjiga pape emeritusa Benedikta XVI. Posljednji razgovori nastala je u razgovoru s novinarom Peterom Seewaldom, i u njoj prvi put u povijesti jedan papa pravi bilancu svojega pontifikata i svojega života, a na hrvatskom jeziku objavljena je 9. rujna ove godine. Od osobitog značaja je i to što nakladna kuća Verbum u Frankfurtu predstavlja i izdanja koja su samostalno priređena i koja može ponuditi stranim izdavačima, a to su knjige poticajnih misli pape Franje za prvopričesnike i krizmanike Sveta Pričest. Susret s Isusom – istinska radost i Sveta potvrda. Poticajne misli za krizmanike te Molitvenik pape Franje. Verbum je ove naslove samostalno priredio, a od izdavačke kuće Libreria Editrice Vaticana dobiveno je ovlaštenje za ustupanje drugim izdavačkim kućama diljem svijeta te su knjige već objavljene na nekoliko svjetskih jezika. Među ostalim vrijednim naslovima s kojima Verbum nastupa na Sajmu knjige u Frankfurtu su i upravo objavljena autobiografija vjere jednog od najpoznatijih duhovnih autora 20. stoljeća Thomasa Mertona Gora sa sedam krugova, kao i zanimljivo izdanje Dokazi nadnaravnoga Grzegorza Górnyja i Janusza Rosikońa, autora svjetske uspješnice Svjedoci otajstva, koji u novoj knjizi donose rezultate istrage o čudima i fenomenima. Zanimljiva su i izdanja za djecu i mlade Tajna sreće te strip-knjige Biblija u stripu i Majka Terezija.

Najveći sajam knjige na svijetu koji se održava u Frankfurtu već 68 godina predstavlja važno mjesto za književnu i nakladničku djelatnost, ali i kulturnu razmjenu uopće. Plod toga je i niz uspješnih projekata ostvarenih u suradnji nakladne kuće Verbum i inozemnih partnera, na radost hrvatskih čitatelja.

Sajam će do 23. listopada posjetiti oko 300.000 posjetitelja, a bogat program obilježit će niz događanja zbog čega će Frankfurt ovih nekoliko dana postaje središte svijeta knjige.