Predstavljena ilustrirana knjiga "Otkrivamo vrline"

U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 4. srpnja na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Otkrivamo vrline", a knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

Najnovije izdanje nakladne kuće Verbum oduševit će najmlađe čitatelje. Ilustrirana knjiga "Otkrivamo vrline" djelo je autora Karela Gržana i ilustratorice Paole Bertolini Grudina koja na živopisan način progovara o životnim vrijednostima, a na hrvatski jezik je objavljena u prijevodu prof. Tanje Jelaske Popović.

Knjiga "Otkrivamo vrline" zabavna je zbirka lijepo ilustriranih poučnih priča iz obiteljskoga života koje potiču djecu na istraživanje i vježbanje u vrlinama. Zato je u današnjim vremenima posebno dragocjena i korisna. U njoj djeca na zanimljiv način otkrivaju i upoznaju vrline koje su važne za život: urednost, odgovornost, zahvalnost, strpljivost, mudrost, suosjećajnost, iskrenost, vjera, sloboda, brižljivost, poštivanje prirode, povjerenje u ljude koji te vole,  pouzdanje u anđele, radost, ljubav.

Dječje doba vrijeme je novih spoznaja i upravo djecu odlikuje želja za otkrivanjem i učenjem o novim stvarima oko sebe, ali isto tako to je prigoda za otkrivanje vrijednosti unutar sebe koje omogućuju da se pravilno izgrađujemo.

Ova ilustrirana knjiga na osobit način bit će zanimljiva mladim čitateljima jer su u njoj glavni likovi djeca, točnije troje mladih prijatelja koji tragaju za dobrim primjerima u svojoj okolini. Iskrenost i neposrednost koja odlikuje djecu, kao i njihova znatiželja za otkrivanjem novih stvari oko sebe, ali i u sebi, posebno dolazi do izražaja i u ovoj knjizi koja ih, osim toga, potiče da u njoj na posebno predviđenom mjestu zabilježe vrline koje su njima važne, koje prepoznaju kod drugih ljudi te im se dive i koje žele u životu usvojiti. Na zanimljiv način ova knjiga potiče djecu da sami ispišu svoju stranicu u knjizi "Otkrivamo vrline", ali i da to žive u vlastitom životu.      

O knjizi možete čitati i ovdje, a možete je i prelistati.