Predstavljena knjiga "Vjerovati – Živjeti" Ivana Fučeka

U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 17. veljače na konferenciji za medije predstavljena je knjiga Vjerovati – Živjeti autora Ivana Fučeka, a riječ je o posljednjem, desetom svesku u nizu Moralno-duhovni život. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.  

Djelo je pisano jednostavnim stilom i suvremenim jezikom, a odiše sigurnošću vrhunskoga i iskusnog teologa vođena Sv. pismom, Predajom i Učiteljstvom te najnovijim postignućima teoloških, filozofskih i mnogih drugih znanstvenih disciplina. Stoga se ovaj niz nameće kao jedinstven i siguran kompendij katoličkoga vjersko-moralno-duhovnog nauka.

Na koncu ili na početku puta? Pitanje koje se javlja uz ovaj zadnji, X. svezak, niza knjiga pod zajedničkim naslovom Moralno-duhovni život autora prof. dr. sc. Ivana Fučeka, dobiva svoj jedino ispravan odgovor u svjetlu naslova ovoga sveska: Vjerovati - Živjeti. Doista, odgovor na ovo pitanje jednoznačan je, jasan, za vjernika kršćanina jedino moguć: na početku! Kršćanski život jest uvijek novo započimanje, jest - s milošću Božjom - hod u kojemu se iz dana u dan čini korak po korak - uvijek iznova, uvijek ispočetka: Svjesni svoje ranjenosti grijehom, ali s puno nade i pouzdanja u Onoga bez kojega ne možemo ništa, a s kime možemo sve.

Knjigu možete prelistati ovdje.

Iz niza Moralno-duhovni život čitajte:

I. Osoba - Savjest

II. Zakon - Vjera

III. Grijeh - Obraćenje

IV. Predbračna ljubav - Bračna ljubav

V. Bogoštovlje - Molitva

VI. Roditelji - Djeca

VII. Život - Smrt

VIII. Pravo - Pravda

IX. Istinoljubivost - Mediji