Ivica Ursić gostovao na Verbumovu "Susretu s autorom" u Splitu u rujnu

Na "Susretu s autorom" u Verbumovoj Knjižari sv. Frane u Splitu 27. rujna gostovao je Ivica Ursić, autor knjige "Sva moja sidra", neovisni novinar i publicist iz Splita koji posljednjih godina svojim svjedočenjem pruža nadu i ohrabrenje mnogima u svojim brojnim tekstovima, nastupima, seminarima i radijskim emisijama.

Publici poznat ponajprije kao glas koji ih je godinama pozdravljao iz etera, uskoro je počeo nastupati u javnosti kao predavač na različitim događajima, a nedavno je svjetlo dana ugledala i njegova knjiga "Sva moja sidra". Knjiga je to za koju sam autor kaže da nije klasično književno djelo, već njegovo svjedočanstvo. Godine borbe, tuge i radosti autor iznosi ogoljavajući se na stranicama svog prvijenca motiviran spoznajom kako teška dijagnoza može biti privilegija. Reći će kako je to težak čin, jer malo tko želi biti na taj način ogoljen, malo tko želi ukazati na svoje bolne točke, osobito u ovom ubrzanom modernom svijetu, ali kako je odlučio učiniti to upravo zbog velike milosti koju je doživio u bolesti – život je poprimio posve novu dimenziju. Iako je u početku i sam Bogu upućivao pitanje: "Zašto, zašto baš meni?" brzo je došao do odgovora kako mu se ta bolest trebala dogoditi, kako mu se taj životni obrat trebao dogoditi da bi prepoznao ono što je važno u životu.

Njegova poznata radijska emisija, vlastiti autorski projekt "Nikad nedjeljom – Uvijek nedjeljom" započela je s emitiranjem 2002. godine na Radio Splitu i tamo se emitirala šest sezona, a danas se emitira na više postaja pod nazivom "Uvijek nedjeljom". Nadahnuta idejom da se nedjeljom govori o onome o čemu se gotovo nikad ne govori u eteru očito je kod velikog broja slušatelja naišla na plodno tlo i bila dio nedjeljnog programa velikog broja obitelji. Utemeljena na nedjeljnim biblijskim čitanjima i njihovoj primjeni na svakodnevni ljudski život u Ursićevoj režiji unosi pozitivne poticaje u živote brojnih slušatelja. Dokaz tome je devet godina njenog pripremanja i snimanja, ali i emitiranja na različitim postajama uglavnom u Dalmaciji. Odnedavno ju je moguće pratiti i izvan Hrvatske na Radiopostaji "Mir" Međugorje.   

Rekao je, da iako odnedavno umirovljen, ne miruje posve. Ima materijala za poticajne knjižice koje bi mogao uskoro objaviti da budu dostupne ljudima kao poticaji, a u planu su mu i neke nove radijske emisije.