Verbum dvanaesti put nastupa na Sajmu knjige u Frankfurtu

Od 9. do 13. listopada održava se 65. Sajam knjige u Frankfurtu - Frankfurter Buchmesse, na kojem nastupa više od 7300 izlagača iz stotinjak zemalja svijeta, a među kojima i nakladna kuća Verbum koju u Frankfurtu predstavljaju mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

Sajam knjige u Frankfurtu osim što je najveći sajam knjige na svijetu, predstavlja važno mjesto za globalnu kulturnu razmjenu, čemu svoj doprinos daju i domaći nakladnici i autori koji će se predstaviti u Frankfurtu.

Nakladna kuća Verbum na sajmu sudjeluje od 2002. godine, a ove godine predstavit će svoja najnovija izdanja, među kojima Papinu biografiju "Jorge Mario Bergoglio – Papa Franjo" poznatog vatikanista Andree Torniellija objavljenu po izboru pape usporedo sa svjetskim izdanjem knjige; potom jedan od najboljih romana Michaela O’Briena "Očeva pripovijest"; knjigu "Majka Terezija. Osobni portret" Lea Maasburga, "Djetinjstvo Isusovo", zaključni svezak temeljnog djela pape Benedikta XVI. "Isus iz Nazareta"; "Teologija tijela za nju/njega", vrijednu pomoć za mlađe čitatelje u razumijevanju pitanja teologije tijela autora Jasona Everta itd. Neki od naslova objavljenih u nakladi Verbuma plod su suradnje ostvarene na  prošlogodišnjem Sajmu knjige u Frankfurtu.

Na ovom najvećem svjetskom sajmu knjige nastupit će niz autora, izdavača, knjižara, novinara i ljubitelja dobre knjige iz cijeloga svijeta, a u sljedećih pet dana očekuje se i 300.000 posjetitelja.