Objavljena prva hrvatska džepna Biblija

U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 16. prosinca na konferenciji za medije predstavljena je prva hrvatska džepna Biblija. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

Biblija, temeljna knjiga kršćanske vjere, doživljava iz godine u godinu u svim zemljama mnoga izdanja, a jedno od najtraženijih je i džepno izdanje koje je dostupno na gotovo svim značajnijim svjetskim jezicima. Hrvatska čitateljska publika do sada je oskudijevala s takvim izdanjem cjelokupnog teksta Svetog pisma premda se osjećala potreba za njim. Stoga je nakladna kuća Verbum potakla i u suradnji s Vrhbosanskom nadbiskupijom i Hrvatskim biblijskim društvom ostvarila pothvat objavljivanja prve hrvatske Biblije u džepnom izdanju. Ova jedinstvena Biblija praktičnoga formata i privlačnoga izgleda sadrži cjelokupni tekst Svetoga pisma u novom popravljenom i potpuno osuvremenjenom prijevodu nadbiskupa Ivana Ev. Šarića. Taj hrvatskih prijevod Biblije posljednjih je godina zbog svoje dorađenosti te jednostavnoga i razumljivoga stila vrlo tražen, o čemu svjedoči i činjenica da je u samo nekoliko godina objavljeno pet izdanja tiskanih u više desetaka tisuća primjeraka.

Sada se po prvi put pojavljuje u džepnom izdanju koje je u Verbumovim knjižarama dostupno u tri vrste uveza: plastificiranome, kožnome i kožnome s patentnim zatvaračem. Bogato opremljeni kožni uvezi opskrbljeni su zlatnim obrubom i dostupni su u crnoj i smeđoj boji. Plastificirano izdanje dojmljivog, jednostavnog dizajna cjenovno je najpovoljnije izdanje Biblije na hrvatskome jeziku, a dostupno je isključivo u knjižarama Verbum.

I za one koji imaju Bibliju kod kuće, ova prva hrvatska džepna Biblija se u suvremenom dinamičnom načinu života nameće kao neizostavan pratitelj koji omogućava da Božja riječ bude drag suputnik na poslu, izlasku u grad, putovanju, ljetovanju i u mnogim drugim prigodama.

Džepna Biblija dostupna je u svim knjižarama Verbum i putem web knjižare www.verbum.hr.