Novo Verbumovo izdanje: hit knjiga don Damira Stojića "Don Damir odgovara"

S radošću Vam najavljujemo naše novo izdanje, hit knjigu omiljenog hrvatskog svećenika don Damira Stojića. To Verbumovo novo izdanje nosi naslov „Don Damir odgovara“, a u knjižarama će se pojaviti u srijedu 28. listopada. Već sada je možete nabaviti preko naše web knjižare na linku ovdje. Knjiga na 550 stranica velikog formata sadrži 303 pitanja i odgovora o vjeri i životu, a plod je mnogih godina don Damirova neumornog rada.

Od trenutka kad je počeo pastoralno djelovati svakodnevno su mu se obraćali mnogi ljudi suočeni s različitim pitanjima i izazovima. Tražili su odgovore i savjete, pa i o najdelikatnijim i najintimnijim temama o kojima su se ustručavali razgovarati s drugima. U don Damiru Stojiću prepoznali su onoga tko je pristupačan i spreman dati im iskren i otvoren odgovor.

Od više tisuća pitanja koja je do sada primio i na koja je odgovorio, za objavljivanje u knjizi „Don Damir odgovara“ odabrana su 303 najzanimljivija, od kojih je jedan dio prvi put dostupan javnosti. Sva su pitanja sasvim autentična, nastala iz životnih situacija i potreba stvarnih ljudi, a don Damirovi su odgovori izravni, konkretni i svakom razumljivi, što knjigu čini iznimno zanimljivom i korisnom.
Obuhvaćene teme podijeljene u sedam glavnih poglavlja vrlo su raznolike i odražavaju svu širinu interesa i različitost tisuća onih koji su pitanja postavljali. Knjiga tako sadrži mnoštvo temeljnih vjerskih pitanja, pitanja o Svetom pismu, sakramentima, življenju vjere u svakodnevici, hodanju, spolnosti i partnerstvu, o praznovjerju i alternativi itd.

U predgovoru knjizi don Damir se osvrnuo na svoju dugogodišnje ustrajno odgovaranje na upite ljudi: „Ono što mi je dalo poticaj i snagu da odgovaram na mailove jest da su mnogi koji su mi se obraćali isticali ovako nešto: 'Dragi don Damire, nikom prije nisam ovo rekao', 'Dragi don Damire, ovako mi je puno lakše nego uživo', 'Dragi don Damire, jako mi je drago da postoji nešto ovako da mogu istresti dušu', 'Dragi don Damire, ovo nikad ne bih mogla reći svom župniku' itd., itd.“ Istaknuo je također da knjiga donosi reprezentativan izbor pitanja i odgovora za koja je procijenjeno da mogu biti najzanimljivija i najkorisnija široku krugu čitatelja, zaključivši kako se nada da će biti korisna svima onima koji će je uzeti u ruke i da će u njoj pronaći odgovore i na svoja konkretna životna pitanja.

Knjigu „Don Damir odgovara“, od srijede dostupnu u svim knjižarama Verbum, već sada je moguće naručiti putem naše web knjižare verbum.hr, na linku ovdje, gdje se može prelistati i sadržaj knjige s detaljnim popisom svih 303 pitanja i odgovora.