Na konferenciji za medije predstavljena knjiga "Moja prva sveta pričest"

U prostorijama nakladne kuće Verbum u petak, 16. svibnja na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Moja prva sveta pričest". Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.  

Ova prekrasno ilustrirana knjiga svojim zanimljivim pričama okuplja cijelu obitelj, djecu, roditelje, djedove i bake oko otajstva euharistije te je velika pomoć u pripremi djeteta na prvu pričest ili pak prekrasan dar prigodom slavlja sakramenta prve svete pričesti. Sve priče utemeljene su na biblijskim tekstovima te svjedoče o beskrajnoj Božjoj ljubavi prema svome stvorenju kojemu ostavlja prekrasan dar vlastite prisutnosti u – euharistiji.

Nastala prema tekstu autorice Deirdre Mary Ascough, kojeg prate lijepe ilustracije Lise E. Brown, ova knjiga uvodi ponajprije u značenje i smisao euharistije, a potom i u značenje ostalih sakramenata. Također, upoznaje s dijelovima svete mise, ali i unutrašnjošću crkve koju čine oltar, svetohranište, ambon, sakristija, ispovjedaonica i druga važna mjesta štovanja koja su u knjizi popraćena slikovitim prikazom koji omogućuje bolje razumijevanje značenja pojedinih dijelova. Knjiga pomaže i u usvajanju temeljnih molitava, a donosi i kratak ispit savjesti.

Utemeljena na biblijskim tekstovima, ova knjiga na slikovit i jednostavan način mladim čitateljima približava temeljne obrasce za razumijevanje svete pričesti, kao i drugih dijelova sakramentalnog života, osobito u kontekstu crkve u kojoj se odvija susret s Bogom, ali i cjelokupnom životu kako Crkve kao zajednice vjernika, tako i svakog pojedinog čovjeka. 

U knjizi je predviđen i dio za ispunjanje osobnim podatcima, bilješkama i dojmovima prvopričesnika.

Knjiga će zasigurno biti od koristi prvopričesnicima, ali i svima onima koji se pobliže žele upoznati sa značenjem sakramenta svete pričesti za pojedinca i Crkvu.