Verbum predstavio četvrti svezak Carvajalovih meditacija "Razgovarati s Bogom"

U prostorijama nakladne kuće Verbum, u četvrtak 13. siječnja, na konferenciji za medije predstavljen je IV. svezak meditacija za svaki dan u godini Francisca Fernàndeza-Carvajala pod nazivom Razgovarati s Bogom. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

U četvrtomu svesku meditacija Razgovarati s Bogom čitatelja se vodi kroz prvih šest tjedana liturgijskoga vremena kroz godinu koje, ovisno o godini, obuhvaća ukupno 33 ili 34 nedjelje, a započinje ponedjeljkom nakon nedjelje Krštenja Gospodinova. Za svaku od 6 nedjelja donesene su tri različite meditacije koje slijede tri ciklusa crkvene godine: A, B i C. U meditacijama nam se Gospodinov život i njegov nauk približavaju na izuzetno živ i poticajan način, kroz brojne teme koje čine dio svakoga vjerničkog hoda i napredovanja u duhovnome životu. O knjizi više možete pročitati ovdje, a možete je i prelistati.  

Jasnim i pristupačnim jezikom, ovaj niz meditacija pod nazivom Razgovarati s Bogom namijenjen je svim kršćanima i prati njihov unutarnji put običnih ljudi, vjernika laika, koji žive u različitim životnim okolnostima. Dosada su objavljena četiri sveska meditacija od kojih prvi prati liturgijsko vrijeme Došašće -  Božić - Bogojavljenje, drugi Korizma - Veliki tjedan, treći Uskrs - Vazmeno vrijeme - Duhovi, a četvrti Vrijeme kroz godinu: Tjedni I. - VI.