Don Damir Stojić na Interliberu predstavio knjigu "Otvoreno o seksualnosti i braku"

Nova knjiga u izdanju nakladne kuće Verbum "Otvoreno o seksualnosti i braku" predstavljena je na Interliberu 8. studenoga na glavnoj pozornici Paviljona br. 6, a knjigu su predstavili mr. sc. don Damir Stojić, koji je i autor predgovora te Verbumov glavni urednik mr. sc. Petar Balta.

Radi se o djelu Christophera Westa (hrvatskim čitateljima već dobro poznata po Verbumovu bestseleru "Teologija tijela za početnike"), koji u ovoj knjizi vrlo konkretno i razumljivo odgovara na praktična pitanja o ljudskoj seksualnosti i braku s kojima se stalno susreće na brojnim predavanjima i tribinama.  Ova izvrsna knjiga, pisana u pristupačnomu obliku pitanja i odgovora, bit će vrlo koristan priručnik za bračne parove, zaručnike, mlade ljude i općenito sve one koji traže odgovore na duboka pitanja o ljubavi, braku i obitelji.

 

Neizmjerno me veseli što jedna ovako vrijedna knjiga sada postaje dostupna i u hrvatskomu prijevodu. Kada su u pitanju brak i seksualnost, promatrani iz katoličke perspektive, onda danas doista nema stručnijega autora od Christophera Westa. On uvjerljivo, zanimljivo i dinamično naviješta nauk Crkve o ljudskomu tijelu i seksualnosti, velikim dijelom na tragu teologije tijela Ivana Pavla II., dok ih kao otac i suprug autentično živi. Duboko se nadam da će mnogi u ovoj knjizi pronaći inspiraciju i poticaj kako bi njihove obitelji doista postale posebni znak Kristove nazočnosti u svijetu, istinski širitelji radosne vijesti.

mr. sc. don Damir Stojić, SDB u Predgovoru