Predsjednik HBK pohodio Verbumov štand na Interliberu

Nakladna kuća Verbum i ove će godine predstaviti svoju nakladničku djelatnost na najvećem domaćem sajmu knjige Interliberu koji se održava od 8. do 13. studenoga na Zagrebačkom Velesajmu.

Verbumov štand u Paviljonu br. 5 u srijedu, 9. studenoga pohodio je predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons. Marin Srakić koji se tom prigodom susreo s Mirom Radaljem i mr. sc. Petrom Baltom, direktorom i glavnim urednikom nakladne kuće Verbum.

U Verbumovoj ponudi od preko 300 naslova ove godine posebnu pozornost privući će pregršt noviteta među kojima i knjiga Christophera Westa, hrvatskim čitateljima već dobro poznata po Verbumovu bestseleru "Teologija tijela za početnike". U novoj knjizi "Otvoreno o seksualnosti i braku" West vrlo konkretno i razumljivo odgovara na praktična pitanja o ljudskoj seksualnosti i braku. Prvog dana Interlibera, 8. studenoga, knjigu su javnosti predstavili mr. sc. don Damir Stojić, koji je i autor predgovora hrvatskog izdanja te Verbumov glavni urednik mr. sc. Petar Balta. Knjiga je to koja će biti od koristi bračnim parovima, zaručnicima, mladima i općenito svima onima koji traže odgovore na duboka pitanja o ljubavi, braku i obitelji.

Među novitetima nalaze se i romani Velimira Deželića "Prvi kralj" i "U buri i oluji" objavljeni u novopokrenutoj biblioteci Popularni hrvatski roman. Pod uređivačkom palicom vrsnog poznavatelja hrvatske književnosti dr. sc. Vladimira Lončarevića u biblioteci Popularni hrvatski roman oživjet će mnoga vrijedna djela koja su utjecala na razvoj hrvatske književnosti, odajući tako istodobno priznanje njihovim autorima koji su u prethodnim stoljećima svojim spisateljskim radom pomogli očuvati kulturu i identitet koje danas baštinimo.

Knjige koje će na osobit način privući pozornost nedvojbeno su "Temperament" Arta i Laraine Bennett, koji pomaže bolje upoznati sebe, skladnije živjeti s drugima i istinski rasti u vjeri te "Tajna uspješnoga majčinstva" Holly Pierlot u kojoj autorica povezujući drevnu duhovnu mudrost s praktičnom životnom učinkovitošću odgovara kako majke mogu odgovoriti na poziv ljubavi, živeći majčinstvo kao radosno zvanje.

Nova Verbumova biblioteka džepnih izdanja Uskličnik sadrži knjige koje su već postigle veliki uspjeh kod čitatelja poput "Arhitekata kulture smrti" Donalda de Marca i Benjamina Wikera, "Bog je ljubav" Angela Comastrija, "Duhovnog boja" Lorenza Scupolija ili "Posljednjeg križara" Louisa de Wohla. Neke od Verbumovih uspješnica u biblioteci Uskličnik objavljene su u mekom, džepnom uvezu kako bi bile što dostupnije čitateljima.

Među vrijednim ovogodišnjim izdanjima izdvaja se i "Katolička enciklopedija za djecu" Ann Ball, Julianne M. Will, Sonje Tomić i ilustratora Kevina Davidsona, čija je osobita vrijednost posebno priređeno poglavlje "Crkva u Hrvata", koje je napisala poznata dječja spisateljica Sonja Tomić.

Nakladna kuća Verbum koja na Interliberu nastupa od 2001. godine za sve knjigoljupce pripremila je popuste na sva svoja izdanja i do 50 %, a s ponudom od preko 300 naslova s područja književnosti, duhovnosti, publicistike, dječjih izdanja, multimedijalnih izdanja zadovoljit će različite ukuse.