"12 pravila za život" najprodavanija knjiga Interlibera

Jordan Peterson osvojio Hrvate: 12 pravila za život najprodavanija knjiga na Interliberu; u samo mjesec dana premašila nakladu od 11.000 primjeraka

U samo mjesec dana od početka prodaje u Hrvatskoj svjetski bestseler Jordana Petersona 12 pravila za život tiskan je u ukupnoj nakladi od  11.000 primjeraka, a na Interliberu je bio najprodavanija knjiga, s prodajom većom od 1.400 primjeraka.

Svjetski bestseler 12 pravila za život uglednoga kliničkog psihologa dr. Jordana Petersona – po mnogima najutjecajnijeg javnog intelektualca našega doba – privukao je i u Hrvatskoj tisuće čitatelja i postao izniman izdavački hit. Hrvatsko izdanje ove knjige, objavljeno 23. listopada u nakladi Verbuma, već je prvih tjedana prodaje zbog iznimno velike potražnje dvaput dotiskivano te je u samo mjesec dana dosegnulo ukupnu nakladu od 11.000 primjeraka. Koliko je zanimanje za ovo knjigu među domaćim čitateljima govori i podatak da je upravo 12 pravila za život bila daleko najprodavanija knjiga ovogodišnjeg Interlibera, s fascinantnom brojkom od više od 1.400 primjeraka prodanih na tom poznatom sajmu knjige.

U svojoj knjizi Jordan Peterson nudi 12 jednostavnih, ali dubokih i mudrih pravila koja će svakome pomoći da dovede svoje misli, svoju osobnost i svoj dom u red i to ne pomoću površnih instant rješenja, nego usvajanjem bitnih istina zajedničkih svim ljudima. Na najteža životna pitanja, kao i ona o smislu i sreći života, Peterson odgovara izravno i sveobuhvatno, pišući na dojmljiv i jednostavan način, s puno humora i s mnoštvom konkretnih primjera. Sve to ovu knjigu čini privlačnom i edukativnom tako da 12 pravila za život sa zanimanjem čita najširi krug ljudi.

Izjava izdavača:

Na Interliberu sudjelujemo već 15 godina, ali nikada nismo doživjeli ovako velik interes za jednu knjigu kao što se to događa s bestselerom 12 pravila za život. Osim toga posljednji rezultati prodaje Petersonove knjige u našim knjižarama, kao i u knjižarama naših partnera, pokazuju da zanimanje za nju i dalje raste. Razloge uspjeha ove knjige vidimo u tome što ona ljudima svih generacija i svjetonazora vrlo konkretno pomaže da preuzmu odgovornost za vlastiti život i učine ga smislenijim i boljim. Budući da se radi o iznimno korisnoj i poticajnoj knjizi utemeljenoj na izvrsnom spoju bogate zapadne baštine, suvremene znanosti i dugogodišnjeg Petersonova iskustva u radu s ljudima, njegova knjiga 12 pravila za život sigurno će biti hit i u razdoblju koje slijedi, kao i jedan od najpoželjnijih božićnih darova.

mr. sc. Petar Balta, glavni urednik