Knjigu kardinala Müllera "Razgovor o nadi" potražite u knjižarama Verbum

Od četvrtka 11. kolovoza knjiga kardinala Müllera "Razgovor o nadi" u prodaji je u svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr.  

Knjiga "Razgovor o nadi" kardinala Gerharda Ludwiga Müllera, pročelnika Kongregacije za nauk vjere i jednoga od najistaknutijih teologa današnjice, objavljuje se trideset godina nakon poznate knjige "Razgovor o vjeri" njegova prethodnika Josepha Ratzingera. I kao što je nekoć Ratzinger, govoreći u kontekstu krize vjere, svojom knjigom unio svjetlo u mnoge tada vladajuće teološke i društvene nejasnoće, tako sada u ovoj knjizi "Razgovor o nadi" kardinal Müller otvoreno i iskreno progovara o suvremenim nejasnoćama u Crkvi i društvu, ne libeći se pristupiti ni najosjetljivijim pitanjima.

Danas proživljavamo veliku krizu nade. Mnogi naši suvremenici, odgojeni u svijetu bez Boga, ne vjeruju da povijest, čak ni njihova osobna povijest, ima smjer, izvor i odredište. Nemaju osnove koja bi podarila smisao cijelomu njihovu životu, koja bi objasnila zašto su ovdje, za koga žive, zašto pate... Kriza je to nade, vedrog i istovremeno realističnog pogleda na budućnost i život. Ljudi se pitaju postoji li nada za sadašnji trenutak, mogu li je pronaći u kršćanstvu i, nadasve, koji je temelj kršćanske nade?

Čemu se možemo nadati od Krista? Čemu se možemo nadati od Crkve? Čemu se možemo nadati od obitelji? Čemu se možemo nadati od društva? Ta pitanja predstavljaju okvir ove knjige razgovora koji je s kardinalom Müllerom vodio španjolski novinar Carlos Granados, knjige koja odgovara na brige, radosti i nade suvremenoga čovjeka, sve do konkretnih pitanja o milosrđu, crkvenoj disciplini i nauku, suvremenim pitanjima itd.

O knjizi možete čitati i ovdje.